/

10 Belgische eco-influencers om te volgen voor duurzame inspiratie

Laat je inspireren tot een duurzamer leven.

2 minuten
Belgische eco-influencers

Nu ‘duurzaamheid’ en ecologisch verantwoord leven steeds populairder wordt, ontstaan er ook steeds meer eco-influencers. Deze online guru’s delen tips en inspiratie – sommigen occasioneel, anderen hebben hun hele leven eraan toegewijd – voor een duurzaam leven. Denk aan tweedehands kledinginspiratie, vega(n) recepten en tips om je gewoontes te verduurzamen. Wij volgen ze graag om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes in de duurzame wereld. Dit zijn onze 10 favoriete Belgische eco-influencers die je absoluut moet volgen.

1. @laurafromthedesert – Laura

Laura is misschien wel een van de bekendste eco-influencers van België. Deze surfgirl verdeelt haar tijd over Gent en Biarritz, werkt als conscious PR-adviseur en deelt op haar Instagram tips & tricks voor een ecofriendly leven. Dat doet ze op een toegankelijke manier: liever ‘perfectly imperfect’ dan wanneer je niet eens probeert. Tip: volg ook haar Tiktok-account.

2. @sustainabrittly – Britt

Britt heeft haar eigen podcast: Sustainababbels, waarin ze in gesprek gaat met duurzame ondernemers. Daarnaast schrijft ze ook maandelijks een column voor Trends. Op haar Instagram-account deelt ze deze inspirerende content, met af en toe ook een persoonlijke noot.

3. @sabsjulie – Julie

Deze vegan studente deelt haar ‘imperfect sustainable’ leven, waarbij ze veel tips en inspiratie geeft voor tweedehands fashion. Van haar kleurrijke account word je meteen vrolijk!

4. @elisabeth.van.lierop – Elisabeth

Elisabeth geeft op haar account een persoonlijk kijkje in een plantaardig gezin van 5. Vorig jaar kwam haar kookboek Planteneters uit, vol recepten en inspiratie voor een plantaardig leven. Als jonge moeder van 3 deelt ze ook over eerlijk ouderschap.

5. @ecossentials_ – Moenia

Moenia richtte als studentondernemer de succesvolle zero waste webshop Ecossentials op. Na ruim 5 mooie jaren stopt de webshop, en gaat ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wel blijft ze doorgaan met het delen van tips en inspiratie voor een duurzaam leven op haar account.

6. @eve.the.econista – Eveline

Eveline deelt concrete tips en inspiratie voor een duurzaam leven en dat doet ze op een bijzondere manier: al zingend! Met een stem als een Disney-prinses houdt ze goed je aandacht vast. Daarnaast zijn haar dagvlogs ook favoriet bij de redactie.

7. @elinerey – Eline

Eline shopt al ruim 5 jaar geen fast fashion meer en inspireert jou graag om hetzelfde te doen. Naast haar Instagram-account heeft ze ook een blog vol handige tips en informatie voor een duurzaam leven.

8. @ecologistaonabudget – Marilyn

Er wordt vaak beweerd dat een duurzame levensstijl alleen weggelegd is voor de rijken. Marilyn bewijst graag het tegendeel. Op haar account vind je laagdrempelige inspiratie voor een duurzaamleven – on a budget.

9. @on.a.slow.journey – Katoo

Op het account van de Gentse Katoo lees je alles over slow living: geen fast fashion of een weekendje naar Ibiza maar bewust leven met aandacht.

10. @mixua.eco – Emilia

Emilia is een bezige bij: ze is werkzaam als duurzaam adviseur, organiseert workshops en teambuildings en startte de Mixua Sustainable Guide. Op dit online platform verzamelt ze duurzame adresjes in België. Op haar account geeft ze een kijkje in haar leven, en deelt daarbij veel tips en inspiratie voor een duurzame levensstijl.

Beeld: Liza Summer

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

4 x designevenementen die je niet wilt missen

Volgend artikel

One Second Everyday: in een handomdraai herinneringen vastleggen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.