15 dates om in de lente te doen

Trek er samen op uit!

3 minuten
15 dates om in de lente te doen


Eindelijk worden de dagen langer en laat de zon zich vaker zien. Het is tijd om leuke uitstappen te plannen! Hier zijn 15 date-ideeën voor de lente om samen te doen met je lover of met vriendinnen.

1. Fietsen door de Boerenbuiten

Het voorjaar is hét moment om je (koers)fiets af te stoffen en een fietstocht te maken. Met de fietsknooppunten routeplanner stel je gemakkelijk een fietsroute samen. Extra leuk: doorheen heel België vind je fietscafés. Dit zijn cafés die zijn ingericht op passerende fietsers. Zo is er altijd een pomp en wat fietsgerief aanwezig, en vaak ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Hier vind je een overzichtje van deze fietscafés.

2. Zet de bloemetjes buiten

Breng een bezoek aan een bloementuin, zoals de Koninklijke Serres van Laken of de Floralia in Brussel. April is dé tulpenmaand, dan staan ze in volle bloei. Levert niet alleen hele mooie foto’s op, het is ook wetenschappelijk bewezen dat je omringen met bloemen gelukkig maakt.

3. Geniet van een zero-waste picknick in het park

Niets leukers dan mensen kijken vanaf je picknickkleed. Tip: reserveer een magic bag bij je favoriete restaurant via de app Too Good To Go. Daarmee voorkom je niet alleen voedselverspilling, het zorgt ook nog voor een leuke verrassing (je weet immers nooit exact wat je krijgt) en je kan voor een gereduceerde prijs bij je favoriete restaurants eten.

4. Ga buiten spelen (en ontdek een nieuwe hobby)

Decathlon biedt heel wat van hun producten aan voor verhuur. Van fietsen tot padelrackets, maar zelfs opblaasbare kano’s en basketbal hoepels kun je er huren. Ga ouderwets buiten spelen en wie weet ontdek je nog een nieuwe hobby!

5. Bezoek een rommelmarkt of antiekmarkt

In het voorjaar worden veel rommelmarkten georganiseerd. Een tijdje terug tipten we al 9 rommelmarkten in Antwerpen die je niet mag missen, maar de markt in de Marollen in Brussel is ook altijd goed. Maak er eventueel een spelletje van: spreek vooraf een budget af waarvoor je iets moet uitzoeken voor de ander. Een goede test om te zien of jullie elkaar een beetje kunnen inschatten ;-).

6. Ga naar een gratis festival

Krap bij kas, maar wel zin om iets leuks te doen? Gelukkig zijn er heel wat gratis festivals dit seizoen. Zo kun je op 5 mei gratis naar 505concerten in Antwerpen, waar tal van Belgische artiesten zullen optreden. Rockliefhebbers kunnen het laatste weekend van juni naar Grensrock, en fans van o.a. Joost Klein kunnen dat weekend naar Genk on Stage. Een volledig overzicht van alle gratis festivals in België vind je hier.

7. Toerist in eigenland: ga interrailen in België

Londen, Parijs, Berlijn… toffe steden, maar ons België heeft ook zoveel moois te bieden. Ga op vintage schattenjacht in Brussel, op wijnproeverij in Limburg, maak een spannende grottentocht in de Ardennen of ga een dagje shoppen in Antwerpen. Met de speciale Off-Peak Unlimited deal van de NMBS kun je één maand lang à volonté (na 9 u.) gratis reizen. Tip: maak een bucketlist van plekken die je wil bezoeken en probeer ze allemaal af te strepen.

8. Ga een weekendje kamperen

De ultieme relatietest? Samen een tent opzetten. Als je dat overleeft, kun je alles aan. Bij A.S. Adventure kun je alle kampeerbenodigdheden huren, van tent tot kookstel. Handig, mocht je de relatietest niet doorstaan dan kun je alles zo weer inleveren. Hier vind je een overzicht van mooie natuurcampings in België.

9. Ga naar een wijnproeverij

Er zijn steeds meer wijngaarden te vinden in België. VAB magazine schreef een leuk overzicht van wijndomeinen waar je meer kunt doen dan enkel wijnproeven. Ontdek de tips hier.

10. Ga mini golven

Het is de favoriete activiteit van redacteur Marlous: mini golven! Het is dé perfecte activiteit voor een eerste date: je bent iets aan het doen, dus je hoeft niet continu het gesprek gaande te houden. Tegelijkertijd is het niet zó actief dat je met okselvijvers eindigt. Bovendien kun je er meteen een weddenschap aan koppelen: de verliezer trakteert op een drankje!

11. Bezoek een kunstgalerij

Kunstgalerijen zijn vaak gratis te bezoeken. In de grootsteden vind je vaak verschillende galerijen bij elkaar, waardoor je makkelijk een hele middag kunt vullen met kunst kijken. Kun je gelijk ontdekken of jij en je date een beetje op een lijn zitten qua smaak.

12. Schilder een portret van elkaar

Dé TikTok hype van dit moment: elkaars portret schilderen. Hiervoor hoef je geen kunstenaar te zijn, sterker nog: het is alleen maar grappiger wanneer je niet de beste schilder bent. Haal wat lekkere snacks in huis en schilderbenodigdheden. Zet een timer en schilder elkaars portret. Gaat de timer af? Onthul dan jullie creaties aan elkaar (en probeer je lach in te houden).

13. Doe karaoke

Als je date je nog steeds leuk vindt nadat je vals hebt meegezongen met ABBA dan weet je dat het ware liefde is.

14. Ga wandelen met een hond uit het asiel

Er wachten heel wat honden op een nieuw baasje in het asiel. Wist je dat je bij heel wat asielen in België een hondje kan meenemen voor een wandeling? Maakt je wandeling een stuk interessanter, en fijn voor deze honden!

15. Slinger tussen de bomen

Zin in een avontuurlijke date? Bezoek een klimbos en doe een hoogteparcours tussen de bomen. Er zijn verschillende klimbossen in België, o.a. in Durbuy en in Limburg vlakbij Maaseik.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Leestips: hoe weet je of je een kind wilt?

Volgend artikel

4 x Getest: digitale kledingkastapps

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.