20 date ideeën voor de herfst

Van griezelwandelingen tot knusse filmavonden: ideeën om de herfst samen te omarmen.

3 minuten
date ideeën voor de herfst

De herfst staat voor de deur! Of je er nou naar uitkijkt of stiekem hoopt op een mooie nazomer, een nieuw seizoen geeft altijd nieuwe energie. Blaas je relatie weer wat leven in en plan enkele romantische dates in. Om je wat inspiratie te geven delen wij alvast 20 date ideeën voor de herfst.

Dates om buiten te doen

Is het een mooie herfstdag? Trek er dan op uit!

1. Zelf appels plukken (en samen appeltaart bakken)

Vanaf de tweede helft van september start het appel oogstseizoen. In verschillende pluktuinen door het land mag je zelf met een mandje de appelboomgaard in om appels te plukken. Een knusse date op zich, maar extra leuk om daarna de keuken in te duiken en samen een appeltaart te bakken. Vrijwel elke regio heeft z’n eigen pluktuinen, met een rondje Googlen heb je ze snel gevonden.

2. Griezelen tijdens een spookwandeling

Met Halloween op 31 oktober staat de herfst ook altijd een beetje in het teken van griezelen. Samen nieuwe, spannende dingen doen schijnt goed te zijn voor je relatie, dus ga op spookwandeling in Antwerpen. Tijdens de spookwandeling dwaal je door de kleine straatjes van oud Antwerpen terwijl je spannende verhalen hoort die zich hier doorheen de eeuwen afspeelden.

3. Geocaching

Bij geocachen ga je op zoek naar een verborgen schat aan de hand van coördinaten. Een geocache kan van alles zijn en ze liggen overal verstopt: van natuur tot hartje stad. Kies er een uit op geocaching.com en stel jullie teamwork op de proof.

4. Kies de grootste pompoen uit op een pompoenboerderij

Herfst is pompoenenseizoen. Overgewaaid uit de VS is pompoenrapen. Struin over de pompoenboerderij en kijk wie de grootste pompoen vindt. Hol hem daarna uit om Halloweenverlichting te maken, of flans een herfstige pompoensoep in elkaar. Check als je hem koopt wel even of het geen sierpompoen is.

date ideeën voor de herfst

Dates om binnen te doen

Komt het met bakken uit de lucht vallen? Dan blijf je toch lekker binnen. Steek de kaarsen aan en maak er een knusse date van.

13. Gedaan met bbqen, tijd om te racletten!

Is raclette (bij kaarslicht) niet de meest gezellige comfortmaaltijd die er is? Terwijl de regen tegen de ruiten tikt voorzien jullie elke patat zorgvuldig van een dikke laag kaas. Om bij te komen van deze maaltijd plof je vervolgens met een romantische film in de zetel.

14. Bordspellenavond

Voor deze avond kun je een ander koppel uitnodigen om er een gezellige dubbel date van te maken, maar er zijn ook genoeg spelletjes speciaal voor twee personen beschikbaar. Onze favoriete spellen voor 2 spelers zijn: Patchwork, Saboteur Het Duel, Machi Koro en Splendor.

15. Start je eigen boekenclub

Kies een boek en lees om de beurt passages voor, of luister naar een audioboek. Bedenk allebei enkele vragen over het boek en wissel gedachtes uit. Een grote tas thee of een knisperend haardvuur op de achtergrond maakt deze date helemaal af.

16. Maak een fotoalbum

Kan je maar lastig afscheid nemen van de zomer? Ga nog een keer door alle foto’s heen en vereeuwig jullie herinneringen in een fotoalbum. Dat kan natuurlijk in enkele klikken digitaal, maar nog leuker is om ouderwets foto’s in te plakken en overal bijschriften te plaatsen. Sla wat stickers en mooie pennen in en maak er samen een kunstwerk van.

17. Plan een dagje wellness

De ultieme pauze van een druk en hectisch leven? Doe een dagje wellness. Boek een duomassage en maak je uitje compleet door er een overnachting bij te boeken. Deze thermen & spa’s zijn alvast een aanrader: Thermae Boetfort, Dolce de la Hulpe en Château des Thermes van Chaudfontaine.

18. Begin een nieuwe hobby: ga schilderen

Sla wat kleurtjes verf en penselen in en ga samen schilderen. Vind je het lastig om uit het niets te beginnen? Online zijn er verschillende ‘paint by number’ kits te koop. Het schilderij is opgedeeld in vlakken en elk vlak heeft een nummertje dat correspondeert met een verfkleur. Je moet enkel de vakjes inkleuren en zo ontstaat vanzelf een meesterwerk. 100% foolproof, maar net zo leuk.

19. Volg samen een kookworkshop

Op reis heerlijk gegeten? Haal de herinnering opnieuw op met een kookworkshop in het thema van dat land. Ook leuk: samen brood leren bakken of eclairs maken. Laat die zelfgemaakte zondagse brunches maar komen.

20. Bouw samen een uitgebreide Lego-set

Lego enkel voor kinderen? Nee hoor, er zijn hele uitgebreide sets voor volwassenen, zoals het Zweinsteinkasteel van Harry Potter. Helaas hangt daar ook een volwassen prijskaartje aan. Goed nieuws: er zijn verschillende bedrijven waar je legosets kunt huren. Zo heb je wel het plezier van het bouwen, maar betaal je slechts een fractie van de prijs. Na het bouwen gaat de set weer door naar iemand anders die er weer plezier van heeft. Een duurzame oplossing om Lego eens uit te proberen. Gezellig samen bouwen met de Harry Potter films op de achtergrond terwijl de regen tegen de ruiten tikt… herfstiger wordt het niet.

Marlous

Marlous (31) haar tweede natuur is delen. Wat zij leuk, mooi of inspirerend vindt, deelt ze vol enthousiasme op Salut, Instagram en haar blog. Van een nieuwe koffiebar in de stad tot gezellige date-ideeën. En van duurzame interieuroplossingen tot handige tips voor loononderhandelingen. Alles wat Marlous deelt maakt het leven leuker en groener.

Vorig artikel

Hallo, met de ex van de baas

Volgend artikel

Wat te doen met ecocheques?

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.