3 x kerst citytrip met de trein

Pak je koffers maar!

1 minuut leestijd
kerst citytrip

Op zoek naar ultieme kerstsfeer en heb je alle kerstmarkten in België al gezien? Stap op de trein en laat je meevoeren naar drie betoverende bestemmingen, allemaal bereikbaar in elke uren vanuit Brussel.

De voordelen van een kerst citytrip met de trein

Naast dat je geen gedoe hebt met bagagerestricties (en je dus gewoon een fles parfum als kerstcadeau kan kopen), is het voordeel van de trein ook dat je direct in het centrum uitstapt. Vaak kun je op het station je bagage in een locker plaatsen, waardoor je direct vrij bent om de stad te verkennen. We boffen, want vanuit Brussel zijn er heel wat goede treinverbindingen binnen Europa. Je bent niet alleen veel sneller dan wanneer je het vliegtuig pakt, je voorkomt ook heel wat uitstoot. Win-win dus!

london kerstmarkt
De Apple Market kerstmarkt in Londen. Beeld: Daria Glakteeva

1. Londen

Vanaf 1 november gaan de kerstlichtjes aan en is het een en al gezelligheid in Londen. De bekende Oxford street en Regent street hebben de mooiste kerstversiering en Hyde Park verandert in een winter wonderland met een schaatsbaan en kerstkraampjes. Kijk je ogen uit in de prachtige etalages en warm op met een echte English high tea. Londen is onze favoriete kerst citytrip met de trein.

kerstmarkt keulen
Kerstmarkt in Keulen. Beeld: Arthur Edelmans

2. Keulen

Onder de indrukwekkende Dom van Keulen staat een grote kerstmarkt opgesteld, met kraampjes vol lekker eten, handgemaakte producten en kerstcadeautjes. De oude binnenstad is gehuld in een knusse ambiance, met de geur van geroosterde amandelen en warme glühwein die de straten vult. Echte Duitse gemütlichkeit!

In december krijgt Maastricht een gouden randje. Beeld: bezoekmaastricht.nl

3. Maastricht

De zuidelijkste stad van onze Noorderburen is de hele maand December omgetoverd tot een grote kerstmarkt. Overal vind je gezellige lichtjes, tijdens de feestmaand krijgt Maastricht een gouden randje. Op het Vrijthof staan een nostalgische carrousel, een overdekte schaatsbaan en groot reuzenrad. Daarnaast zijn er kerstconcerten en op het Kerstpleintje aan de Maas vind je elke dag een marktje met lekkernijen zoals crêpes en warme glühwein.

Beeld: Jamie Davies

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Echt of nep: Wat is de meest duurzame kerstboom?

Volgend artikel

Dé dating trends voor 2024: ‘Self-Love Renaissance’, ‘Wanderlove’ en meer.

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.