/

4 x designevenementen die je niet wilt missen

Scoor vintage design op de Brusselse Design Market en ontdek de volgende generatie Belgische ontwerpers in Kortrijk.

1 minuut leestijd

Brussel staat in september in het teken van design, Kortrijk volgt eind oktober. Knappe meubels, innovatieve materialen, ecologische creaties… Meerdere tentoonstellingen met bizar veel inspiratie. Na een bezoek kijk je sowieso met volle goesting uit naar de toekomst.

1. Renewal Exhibition | 7-10 en 14-17 september in Brussel

Ontdek een grote collectie Belgisch ecodesign. Meubels, decoratie en serviesgoed van lokale productie en circulaire materialen. Denk aan 3d printing zonder materiaalverlies, hergebruik van plastic speelgoed en hergebruikt marmer uit renovatieprojecten.

Als je meer wilt dan enkel kijken, kun je een eco-materialenbibliotheek verkennen en deelnemen aan discussies over de innovatieve concepten en productiemethoden die de toekomst vormgeven. Aanraders om te bekijken: het ecodesign van Onbetaalbaar Gent en de bijzondere vazen van Studio Biskt.

Meer info op Facebook – Rue de Ligne 8, 1000 Brussels, gratis toegang. Georganiseerd door Brussels Design September, Reset, Natura Mater en Duplex Studio.

2. FOR THE NOW | 23-24 september in Brussel

Op FOR THE NOW zie je het allerbeste van de huidige Belgische designscene. Tijdens het Design September festival in Brussel tonen ruim 50 ontwerpers en bedrijven hun nieuwe creaties. De organisatoren van FOR THE NOW staan voor een inclusieve designwereld en willen samenwerking bevorderen tussen ontwerpers en creatieven met verschillende achtergronden. Dit is de toekomst van Belgisch Design.

Meer info en tickets: forthenow.be – Tour & Taxis, Brussel, tickets vanaf €10. Georganiseerd door Brussels Design September en Flanders DC

3. Brussels Design Market | 23-24 september in Brussel

Gelijktijdig én op dezelfde locatie als FOR THE NOW, vind je Brussels Design Market. Dit is de grootste vintage designmarkt in Europa voor mid-century design. Hier kun je niet enkel kijken, je kunt alles kopen om je eigen huis mee te vullen. Scandinavisch, Italiaans en Amerikaans design, van Corbusier tot Jacobsen en Bertoia. Meer dan 100 verkopers verkopen iconische stukken passend bij iedere interieur.

Meer info en tickets: designmarket.be – Tour en Taxis, Picardstraat 7, 9 en 11, 1000 Brussel. Tickets vanaf €10.

4. WONDER Creativity Festival | 19 oktober – 5 november in Kortrijk

In Kortrijk vind je eind oktober meerdere designexposities. Jong creatief geweld en gevestigde waarden uit alle windrichtingen en disciplines – van design tot kunst – zetten er hun visie op een betere toekomst neer. Volg een gratis parcours van 28 bijzondere plekken (of kies er een paar uit) langs meer dan 40 verbluffende exposities en installaties.

Ga zeker kijken bij WE ARE THE NEXT GENERATION in de Budafabriek voor de volgende generatie Belgische ontwerpers binnen productdesign, architectuur, grafisch ontwerp en game design.

Meer info: wonderkortrijk.be – hoofdlocatie: de Budafabriek, Dam 2a, Kortrijk. Gratis toegang.

Foto bovenaan via Brussels Design Market

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

7 tips om je verhuisdozen in te pakken voor een zorgeloze verhuizing

Volgend artikel

10 Belgische eco-influencers om te volgen voor duurzame inspiratie

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.