/

5 duurzame influencers die ons inspireren

Volg hen voor duurzame tips en tricks.

2 minuten
duurzame influencers

We deelden al eens eerder 10 Belgische eco-influencers om te volgen voor duurzame inspiratie. Maar aan inspiratie nooit genoeg, daarom vullen we het lijstje aan met enkele van onze favoriete internationale duurzame influencers.

1. @beatriceturner – Beatrice

Beatrice is geboren in Brazilië en woont nu in Londen. Ze blogde jarenlang op The Fair Edit over duurzame mode & beauty. Inmiddels deelt ze haar tips en inspiratie vooral op social media. Van vintage shoppen met een beperkt budget, zero-waste leven tot duurzaam reizen: Beatrice geeft je graag een duwtje in de ‘groene’ richting.

Volg Beatrice als je graag wordt geïnspireerd op gebied van duurzame mode en beauty op een esthetische manier.

2. @greengirlleah – Leah

Leah is een klimaatactivist & ecofeminist. Forbes noemde haar al in hun ‘Forbes 30 under 30 notable young professionals’ lijst. Ze auteur van het boek ‘The intersectional environmentalist’ en schrijft onder andere voor The New York Times en Vogue. Intersectioneel milieuactivisme erkent dat er een verband bestaat tussen de systemische schade aan zwarte, inheemse en gekleurde gemeenschappen (BIPOC) en de aarde. Hierover deelt Leah dan ook veelvoudig op haar social media, afgewisseld met duurzame hacks die je zelf kan toepassen.

Volg Leah wanneer je meer wil leren over intersectioneel milieuactivisme en geïnteresseerd bent in de politieke insteek van de klimaatcrisis.

3. @sustainablefashionfriend – Abby

Abby werpt zich op als jouw sustainable fashion friend! Abby komt uit Amerika, maar verhuisde in 2017 naar Spanje en woont inmiddels in Nederland. Op haar social media deelt ze vooral over fast fashion: ze ziet recht door green washing heen, legt bijvoorbeeld uit wat Nylon precies voor materiaal is en waarom je het beter vermijdt en ze is ook niet bang om zich kritisch uit te laten over merken.

Volg Abby als je van je fast fashion verslaving wil afkomen. En vergeet ook zeker niet haar Tiktokaccount te volgen, daar post ze nog actiever.

4. @besmacc – Besma

Toen Besma 10 jaar geleden naar Parijs verhuisde, verdiepte ze zich voor het eerst in slow living. Inmiddels woont ze weer in Groot-Brittannië, maar inspireert ze nog steeds dagelijks duizenden volgers. Ze deelt tips en inspiratie op gebied van mode, beauty en lifestyle en probeert je vooral in te laten zien dat het niet altijd sneller, nieuwer en beter hoeft. Daarnaast richtte ze ook ‘Ethical Influencers‘ op, een community van duurzame influencers wereldwijd. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen om nog meer duurzame influencers te ontdekken.

Volg Besma voor toegankelijke duurzame inspiratie op gebied van mode, beauty en lifestyle.

5. @pickuplimes – Sadia

Overstappen naar een plantaardig dieet is een van de meest impactvolle dingen die we als individu kunnen doen tegen de klimaatcrisis. Sadia voorziet je graag van tips en lekkere recepten. De Canadese Sadia startte tien jaar geleden een blog om haar transitie naar een vegan lifestyle vast te leggen. Tijdens een reis naar Thailand ontmoette ze de Nederlandse Robin. Uiteindelijk verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze samen met haar vriend haar website verder uitbouwde: ze hebben een succesvol youtube-kanaal en zelfs een eigen app met handige tips en lekkere recepten.

Volg Sadia als je op zoek bent naar lekkere plantaardige recepten en eventueel overweegt om zelf ook (vaker) veganistisch te eten.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Stop met sorry zeggen op je werk

Volgend artikel

5 x Style hacks voor een instant stijlvolle outfit

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.