/

5 x must haves voor je duurzame lenteschoonmaak

Een frisse wind door het huis.

1 minuut leestijd

We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente lijkt nu echt te beginnen. Tijd om alle ramen en deuren open te zetten en een frisse wind door het huis te laten waaien. Wij zetten onze favoriete must haves voor een duurzame lenteschoonmaak op een rij.

1. Composto composteerzakken

Vanaf dit jaar wordt het apart inzamelen van gft-afval de norm over heel Vlaanderen. Daarom is dit hét moment om te beginnen met composteren. Daarvoor hoef je helemaal geen grote tuin te bezitten, deze 10 liter zakken van Composto passen in iedere keuken. Meer leren over thuiscomposteren? Check vlaco.be.

2. Natuurlijke toiletreiniger van BRAUZZ.

Door het Belgische BRAUZZ. zijn intense toiletreinigers vol bleek (= slecht voor het milieu, maar ook voor de mens) verleden tijd. Zij ontwikkelden een toiletreiniger bestaande uit 98,99% natuurlijke ingrediënten, volledig plasticvrij. Een krachtig product, maar duurzaam. De BRAUZZ. toiletreiniger werd tijdens een consumentenverkiezing uitgeroepen tot beste product van het jaar 2023-2024 in de categorie schoonmaakmiddelen.

3. Hervulbare shampoo van Refizz

Nog zo’n Belgisch merk waar we fan van zijn: Refizz. Refizz maakt shampoo, showergel en hand wash in stijlvolle flesjes die je kunt blijven hervullen. Beter voor de planeet én het scheelt een hoop ruimte in je voorraadkast. De producten van Refizz bevatten geen sulfaten, siliconen en microplastics – de formules bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. De looks van deze producten zijn zo mooi, dat je ze ook perfect cadeau kunt doen!

4. Duurzaam toilet- en keukenpapier van The Good Roll

Nieuw in België: het duurzame toilet- en keukenpapier van het Nederlandse The Good Roll. Bij Salut zijn we direct fan van dit bedrijf: niet alleen zit hun product goed in elkaar (hun toilet- en keukenpapier is van 100% Europees gerecycled én bamboepapier gemaakt), met jouw aankoop draag je daadwerkelijk bij aan een betere wereld. Met 50% van de nettowinst bouwen ze toiletten in Ghana, ze zijn een sociale werkplek voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en ze zijn een gecertificeerde B Corp.

Het toilet- en keukenpapier van The Good Roll komt in een leuke (duurzame!) verpakking, waardoor die voorraad toiletrollen op je wc ineens een stuk gezelliger staan. En handig: door een abonnement af te sluiten zit je nooit meer zonder toiletpapier!

5. Krachtige wascapsules van Ecover

We sluiten af met een Belgische pionier op vlak van duurzaam schoonmaken: Ecover. Uit hun onderzoek blijkt dat wanneer het op wassen aankomt, de meeste mensen gewoon maar wat doen. Ruim 1 op de 4 doseert op gevoel en 2 op de 5 overschrijdt wel eens de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel. Dat is zonde, want het zorgt voor veel verspilling. Daarom komt Ecover met een oplossing in de vorm van een nieuw product: wascapsules waarmee je altijd de perfecte dosering wasmiddel toepast. Zo wordt duurzamer wassen écht een fluitje van een cent.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

#LisaintheCity: de dating-burn-out

Volgend artikel

De beste kunstgalerieën van Antwerpen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.