/

5 x zomer leestips

Voor bij het zwembad of op een zonnig terras.

3 minuten
zomer leestips

Eindelijk: de zomer is begonnen. Met de zomervakantie voor de deur voorzien we je graag van wat leestips. Deze boeken gaan mee in ons valies deze zomer.

1. Book Lovers – Emily Henry

Eén zomer. Twee rivalen. Een onverwachte plotwending…

Nora Stephens is een scherpe en stoere literair agent in New York, niet op zoek naar liefde. Toch stemt ze in met een zomer in Sunshine Falls, North Carolina, voor haar zus Libby. Libby hoopt op idyllische picknicks en charmante ontmoetingen, maar Nora blijft de norse redacteur Charlie Lastra uit New York tegenkomen, met wie ze al vaak botste.

Hoewel ze zichzelf niet als heldin ziet en Charlie zeker geen held is, brengen een reeks toevalligheden hen steeds dichter bij elkaar. Wat begint als ongemakkelijke confrontaties, verandert langzaam in iets diepers dat hun zelfbeelden op de proef stelt.

Lees dit boek wanneer je… net als wij fan bent van de boeken van Emily Henry, want Book Lovers is weer een aanrader. Een luchtig en grappig boek, dat je makkelijk doorleest. Perfect voor bij het zwembad.

Lees ook: Boeken voor bij het zwembad

2. Je bent hier – David Nicholls

Marnie is vastgelopen: ze voelt zich eenzaam en werkt vanuit haar kleine appartement, terwijl het leven aan haar voorbij lijkt te gaan. Michael, een gescheiden aardrijkskundeleraar, zoekt troost in lange wandelingen door het Engelse landschap nadat zijn vrouw hem verliet. Wanneer een vastberaden vriendin hen samenbrengt, besluiten ze gezamenlijk een van de mooiste wandeltochten van Engeland te maken, van de westkust naar de oostkust.

Onderweg worden ze vergezeld door een divers gezelschap, waaronder een knappe maar oppervlakkige apotheker en een sympathieke collega. Hoewel ze aanvankelijk met tegenzin aan deze tocht beginnen, worden Marnie en Michael door de uitdagingen van de reis gedwongen om elkaar beter te leren kennen. Wat begint als een voorzichtige vriendschap, groeit langzaam uit tot iets meer, ondanks de obstakels en het onvoorspelbare weer.

Lees dit boek wanneer je… zin hebt in een (wellicht ietwat voorspelbare, maar toch zalige) romcom. Nicholls, bekend van onder andere de verfilmde roman ‘One Day’, heeft met ‘Je bent hier‘ opnieuw een herkenbaar en aangrijpend verhaal over liefde, vriendschap en de onverwachte wendingen van het leven geschreven.

3. Ik ben fan – Sheena Patel

“Ik stalk een vrouw op het internet die naar bed gaat met dezelfde man als ik.” is de eerste zin van dit boek, wat ervoor zorgt dat je dit boek niet meer kan wegleggen.

In ‘Ik ben fan’ vertelt een jonge vrouw over haar affaire met een getrouwde, succesvolle man. Wanneer ze ontdekt dat hij meerdere minnaressen heeft, waaronder een onuitstaanbare influencer, ontwikkelt ze niet alleen een obsessie voor hem, maar ook voor deze populaire minnares. Ze volgt hun sociale media van minuut tot minuut, terwijl ze reflecteert op de afbrokkelende relatie met de man die zich steeds verder van haar afwendt.

Moet ze wraak nemen door zijn vrouw te vertellen over het overspel? Waarom wil ze deze leugenachtige man zo graag voor zichzelf? Met pijnlijk eerlijke en meedogenloze ironie beschrijft ze de rollen die alle betrokkenen spelen, inclusief zichzelf.

Lees dit boek wanneer je… houdt van boeken die inspelen op de huidige zeitgeist. In het boek komen veel verwijzingen naar hedendaagse moderne thema’s: nepotisme, social media en influencers. De schrijfstijl is even wennen, maar verder is Ik ben fan ook gewoon een boek dat je niet kan wegleggen.

4. Al het blauw van de hemel – Mélissa Da Costa

Wanneer bij Emile jongdementie wordt gediagnosticeerd, besluit hij zijn laatste jaren niet door te brengen in een medische mallemolen of omringd door meewarige familie en vrienden. In plaats daarvan koopt hij stiekem een camper en plaatst een zoekertje voor een reisgezel. Tot zijn eigen verbazing reageert Joanne, een jonge mysterieuze vrouw.

Samen beginnen ze aan een adembenemend mooie roadtrip, weg van hun oude levens en op zoek naar nieuwe betekenis. Al het blauw van de hemel is een prachtig meeslepend boek – het voelt alsof je zelf mee op reis bent.

Lees dit boek wanneer je… zin hebt om je helemaal te verliezen in een boek. Pas op: tranen gegarandeerd. Bovendien ben je met Al het blauw van de hemel wel even zoet: het is meer dan 600 pagina’s dik.

5. All fours – Miranda July

In All Fours besluit een 45-jarige vrouw zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze heeft alleen geen idee wat het gaat opleveren.

Een semi-bekende kunstenaar besluit spontaan om met de auto van Los Angeles naar New York te reizen, in plaats van te vliegen. Twintig minuten nadat ze haar man en kind heeft achtergelaten, neemt ze impulsief een afslag van de snelweg en huurt een kamer in een goedkoop motel. Wat bedoeld was als een verblijf van één nacht, verandert al snel in een langer verblijf. Ze maakt van de eenvoudige kamer een luxe suite en begint een affaire met een jongere, getrouwde man.

Ondanks haar vluchtgedrag zal ze uiteindelijk de realiteit van haar leven als moeder, echtgenote en vrouw in de overgang onder ogen moeten zien.

Lees dit boek wanneer je… smult van drama’s in andermans liefdesleven. All Fours is pijnlijk genant, hilarisch en sexy tegelijk.

Ontdek al onze leestips hier.

Beeld: Kaboompics

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Deze 3 zinnen zeg je beter niet meer op je werk

Volgend artikel

8 fast fashion docu’s die je gezien moet hebben

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.