5 x zonnige terrassen in Antwerpen

Voor je hoognodige dosis vitamine D.

2 minuten
terrassen in Antwerpen

De lente hangt in de lucht: na weken vol regen en grijze lucht, komt de zon eindelijk weer eens piepen. Voor wie gisteren geen tijd had om van het zonnetje te genieten: don’t worry, er komen later deze week nog zonnige dagen aan.

Wij delen alvast onze favoriete zonnige terrassen in Antwerpen met je, waarbij we ook wat minder bekende plekken tippen zodat je zeker nog een plaatsje kan bemachtigen in de zon.

1. Brandbar

Bij Brandbar vlakbij Park Spoor Noord zit je van ’s ochtends vroeg tot laat in de namiddag in de zon. Dat komt goed uit, want ze serveren hier genoeg lekkers om de hele dag te blijven plakken: van pompoen orzo tot de veggie hotdog (onze persoonlijk favoriet). Alles op de menukaart is vegetarisch of zelfs plantaardig bij Brandbar.

📍Duboisstraat 75
Geopend dinsdag t.e.m. vrijdag van 8:00 tot 15:00

2. Tratoria Particolare

In het zonnetje, uit de wind met je ogen dicht waan je je eventjes in Italië wanneer je neerstrijkt op het terras van Trattoria Particolare. Hier vind je de echte Napolitaanse keuken: daar waar de pizza zijn oorsprong vond ja, maar denk ook aan heerlijke pasta’s, sfogliatella en andere zoetigheden. Elke vrijdag avond is ‘Mangio Piano’ en eet je een drie gangen menu onder het genot van live muziek.

📍Moonsstraat 60
Geopend woensdag t.e.m. zaterdag van 9:30 tot 18:30, donderdag en zaterdag ook open voor diner vanaf 19:00

3. FOMUcafé

Het terras van het FOMUcafé is een van onze best bewaarde geheimen. Hier zit je heerlijk in het zonnetje, met uitzicht op het net nieuw aangelegde park. Hier kun je dus goed mensen kijken. Mocht het toch gaan vervelen, dan kan je natuurlijk altijd eens binnenspringen voor een interessante exhibitie.

📍Waalsekaai 47
Geopend dinsdag t.e.m. zondag van 10:00 tot 18:00

Lees ook: onze favoriete vegan restaurants in België

4. Boekowski

Bij Boekowski kom je voor ‘Books & Booze’: dit boekenruilcafé is gevuld met boekenkasten. Het perfecte terras om neer te ploffen met een boek dus. Boekowski bevindt zich op puntje Zuid, met zicht op het nieuwe justitiepaleis en ook hier zit je tot in de late namiddag in de zon.

📍Bolivarplaats 4
Geopend woensdag t.e.m. vrijdag van 11:45 tot laat, op zaterdag en zondag geopend van 13:00 tot laat

5. Perruche

Het terras van Perruche is een van onze favoriete plekken in het centrum. In het weekend moet je soms geluk hebben, want de markt op het Theaterplein zorgt dat het gezellig druk is. Ons advies: begin de dag vroeg op de markt, en sluit dan af met een terrasje bij Perruche. Vergeet dan niet de heerlijke homemade limonades te proeven!

📍Oudevaartplaats 61
Geopend van 11:30 tot 18:00, gesloten op woensdag
en donderdag

Beeld: Sigrid Spinnox Toerisme Vlaanderen

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

9 Rommelmarkten in Antwerpen die je dit voorjaar niet mag missen

Volgend artikel

Vijf Franse stedentrips met de trein

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.