/

5 x De beste renovatievloggers op YouTube

Ultieme ontspanning: kijken naar werkende mensen.

2 minuten

Er zijn drie dingen waar je naar kunt blijven kijken: water, vuur en … werkende mensen. Naar collega’s staren is wat awkward, op YouTube kun je volledig los gaan. We selecteerden 5 van onze favoriete renovatievloggers. Leuke mensen die klussen voor de camera, nieuwe reno-technieken uitproberen, fouten maken en vooral blijven doorgaan. Iets om vol bewondering te volgen.

Laura Kampf

Laura Kampf is een sympathieke Duitser die vorig jaar een groot huis kocht. Ze viel voor de grove houten balken en ontdekte meer mooi hout onder de vloerbedekking. Ze werkt graag projectmatig, met kleine klusjes en begon enthousiast met de afbraak van haar badkamer en het opschuren van 1 houten deur. Tot ze lekkage ontdekte, een holle muur, een paar mieren, asbest en schimmels. Ondertussen staan enkel de binnenmuren nog. Absolute aanrader om te kijken voor haar enthousiasme, doorzettingsvermogen en veerkracht.

Martijn Doolaard

Nederlander Martijn kocht in de Italiaanse Alpen twee stenen koeienschuren en een mooie lap grond. Hij bouwt de schuurtjes op ambachtelijke wijze om tot zijn eigen woonst. En dat doet hij secuur en traag. Denk aan het zelf uithollen van houten dakgoten, het vernieuwen van het loodzware dak en het heropbouwen van muurtjes met kleine leistenen. Een genot om te zien, omdat alles wat Martijn doet cinematografisch perfect in beeld wordt gebracht. Inclusief de prachtige bergomgeving. Iedere zondag komt er een nieuwe video online van 40 á 50 minuten en daar word je gegarandeerd zen van (deze Salut redacteur valt weleens in slaap bij deze video’s).

Escape to rural France

Een Brit die een chateau verbouwt, een klassieker op YouTube. Dit is Dan, op onze redactie ook wel gekend als de gestoorde kasteelman. Sinds een jaar bouwt hij aan een kasteelruïne. We noemen hem enerzijds gestoord omdat je gek moet zijn om aan zo’n gigantisch project te durven beginnen (in je eentje). Anderzijds omdat hij halsbrekende toeren uithaalt tijdens het werken. Zonder beveiliging over metershoge balken lopen bijvoorbeeld. Je blijft (dagelijks) kijken omdat het indrukwekkend is dat hij gewoon door blijft gaan, een visie heeft en het enorme project hem niet afschrikt.

Ook lezen: 5 x De beste DIY-vlogs van YouTube

Maya Feliz

Maya woont in Portugal op een eigen stuk land met bos, een riviertje, één houten en drie stenen huisjes. Deze huisjes staan al ruim 50 jaar leeg en Maya knapt ze op tot eigen woning. Alleen! Ze is mega trots als ze voor het eerst een Ikea-bed in elkaar zet. En even trots als ze een watervoorziening aanlegt voor haar fruitbomen. Als Duitse spreekt ze een aardig woordje Portugees en wanneer ze Portugese werkmannen over de vloer heeft, helpt ze enthousiast mee. En dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Het geeft je goesting om thuis ook de handen uit de mouwen te steken, ideaal.

De Hoeve

Op De Hoeve klussen renovatievloggers Marina and Illia aan hun typisch Belgische boerderij. Afkomstig uit de IT-sector en zonder eerdere verbouwervaring begon het Russisch-Oekraïens koppel aan dit uitdagende project. Ze behouden zoveel mogelijk originele details van deze 125-jarige woning en maken een kunst van materiaalhergebruik. Het is een lief gezin dat je al kijkend aanmoedigt in hun verbouwgeploeter. Want het is een huis voor hun toekomst. En voor onze kijktoekomst, over vijf jaar hopen ze de aanpalende schuur om te bouwen tot woonkamer en keuken. Daarna is er nog een vrijstaande schuur uit 1777 die ooit een B&B zal worden.

Beeld bovenaan van Anastasia Shuraeva

Cleo

Cleo (33) houdt van kleding. Van mooie stoffen, mooie kleuren, mooie patronen. Om te bekijken, om te dragen, om te maken en om te verzorgen. Voor Salut magazine zoekt ze stijlvolle kledingstukken van eerlijke merken voor kleurrijke combinaties. Verder spit ze graag tweedehandswinkels uit en kijkt ze naar andere makers op Youtube.

Vorig artikel

Op wintervakantie in Friesland

Volgend artikel

5 tips om stress te verminderen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.