/

6 x Belgische films voor een filmavondje

Onze favoriete kijktips van eigen bodem.

2 minuten
Belgische films

Dit herfstige weer is perfect voor een movie night, thuis of in de cinema. Met het grote aanbod van streamingsdiensten is het bepalen welke film je gaat zien misschien nog wel het meest ingewikkeld. Mogen wij een suggestie doen? Kies eens voor een Belgische film. Wij zetten onze favorieten op een rij.

1. Wil

Het is 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in het bezette Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in de stad. Tegelijk steunen ze het verzet. Temidden van chaos en geweld bloeit ook de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een schizofrene cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter? Deze film draait nu in de cinema!

2. Het Smelt

Het Smelt is de langverwachte boekverfilming van het veelgelezen boek van schrijfster Lize Spit. Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden om een beklijvende boodschap achter te laten. Deze film draait nu in de cinema!

3. Zillion

De film neemt je mee in de opkomst en ondergang van de legendarische nachtclub Zillion in Antwerpen, te midden van de bloeiende Belgische dance- en technoscene in de jaren 90. Het verhaal volgt Frank Verstraeten, de clubmanager, en werpt licht op zowel de hoogtepunten van succes als opkomende conflicten en controverses, binnen als buiten de club. Wij kregen lichte fomo tijdens het kijken van de film – wat hadden wij graag een avond gedanst in de Zillion!

4. Black

Mavela, een jonge vrouw van Afrikaanse afkomst, leeft in de moeilijke buurten van Brussel. Ze is lid van een gewelddadige jeugdbende genaamd de “Black Bronx”. Wanneer ze verliefd wordt op Marwan, een lid van een rivaliserende bende genaamd de “1080-ers”, worden de zaken gecompliceerd. Mavela moet nu kiezen tussen haar loyaliteit aan haar eigen bende en haar liefde voor Marwan.

5. The Broken Circle Breakdown

Muzikanten Elise (Veerle Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh) zijn tot over hun oren verliefd op elkaar. Hun geluk lijkt compleet wanneer ze hun dochtertje Maybelle verwelkomen. Echter, als Maybelle op zesjarige leeftijd ernstig ziek wordt, wordt hun relatie zwaar op de proef gesteld. Ze proberen troost te vinden in muziek, maar merken dat ze steeds meer van elkaar verwijderd raken. Pas op: hoewel de film luchtig begint, houd je beter je zakdoek gereed.

6. Close

Leo en Remi zijn twee dertienjarige jongens die een hechte vriendschap hebben. Plotseling wordt deze verstoord en Leo probeert te begrijpen wat er is misgegaan. Hij zoekt troost en groeit dichter bij Remi’s moeder, Sophie, terwijl de jongens zich proberen te verzoenen om hun vriendschap weer op de goede baan te krijgen. Een van de mooiste films van eigen bodem, vinden wij.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Waarom heb ik niets om aan te trekken?

Volgend artikel

‘Afblijven, dit is de koelkast van sales’

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.