//

6 x Duurzame adventskalenders

Om mee af te tellen tot kerst.

1 minuut leestijd
duurzame adventskalenders

Het is bijna december, dé periode om af te tellen naar kerst met een adventskalender. Heel erg leuk om elke dag een klein cadeautje uit te pakken, maar hoeveel belandt er uiteindelijk ongebruikt in de la? Daarom kiezen wij voor ofwel adventskalenders van duurzame merken, ofwel voor adventskalenders met producten waarvan je zeker weet dat je ze gaat gebruiken. Hieronder vind je onze favoriete duurzame adventskalenders op een rij.

Adventskalenders om jezelf te verwennen

Met deze adventskalenders vol verzorgingsproducten tel je in stijl af naar de feestdagen. Laat jezelf verwennen en geniet van de kleine momenten van ontspanning, zodat je fris en stralend het nieuwe jaar kunt verwelkomen.

Rituals duurzame adventskalenders

1. The Ritual of Advent

De adventskalender van Rituals zit niet alleen vol mooie verzorgingsproducten, het is ook een leuke kerstdeco om bij je kerstboom te plaatsen. Sinds 2022 is Ritual oficieel B Corp gecertificeerd en daarom mogen ze zeker niet in ons lijstje ontbreken.

Prijs: vanaf €79,95

2. HappySoaps adventskalender met zeepjes

HappySoaps maakt 100% natuurlijke en plasticvrije verzorgingsproducten. Denk aan shampoo bars, body lotion bars, zonnecrème en zelfs tabs om je tanden mee te poetsen. Ze hebben twee verschillende adventskalenders: een met mini’s en een met full size producten. Ideaal om het nieuwe jaar met plasticvrije verzorgingsproducten in te gaan!

Prijs: vanaf €34,99

duurzame adventskalenders

3. “Arcana of Nature” Gift Collection van [comfort zone]

B Corp [comfort zone] komt met een exclusieve adventskalender geïnspireerd op de taal van tarotkaarten. In de adventskalender vind je verzorgingsproducten voor gezicht en lichaam. Alle producten zijn vegan en dierproefvrij. Eentje voor wanneer je jezelf flink in de watten wil leggen.

Prijs: €189

Duurzame adventskalenders om op te eten

Adventskalenders met producten die je kunt opeten (of drinken) zijn per definitie een stuk duurzamer omdat je producten uit de kalenders daadwerkelijk gebruikt. Dit zijn onze aanraders:

Pukka duurzame adventskalenders

1. Pukka thee adventskalender

Theemerk Pukka komt dit jaar met vier verschillende kerstgeschenken om uit te kiezen, waaronder 2 adventskalenders. De ‘Days of Joy’ adventskalender: een mooie kalender met 24 vakjes met telkens één zakje kruidenthee. Nieuw in 2023 is de toevoeging van de ‘Winter Warmer’, een nieuwe theesmaak die Pukka speciaal ontwikkelde voor de feestdagen. Samen aftellen tot kerst? De nieuwe ‘Days of Giving’ adventskalender kan je als een boek openklappen en bevat telkens 2 zakjes thee achter elk deurtje.

Prijs: vanaf €18,95

adventskalender

2. Adventskalender van Oil & Vinegar

Met de adventskalender van Oil & Vinegar tel je af naar de feestdagen met verschillende soorten olies, dips en smeersels. Perfect voor de apéro liefhebber of om je maaltijden in 2024 net wat meer smaak te geven.

Prijs: €79,95

bonne maman adventskalender

3. Bonne Maman jam adventskalender

Met de Bonne Maman adventskalender ben je in december in ieder geval verzekerd van lekkere jam bij je ontbijt. Daarnaast houd je er heel wat schattige miniatuur jampotjes aan over, waar je heel wat leuke dingen mee kunt doen.

Prijs: €34,90

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Hoe ga je om met slecht (wereld)nieuws?

Volgend artikel

#LisaintheCity: plots geen werk meer

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.