/

6 x warme wollen truien

Duurzaam, van alpacawol, tweedehands en met gerecycleerde vezels: deze wollen truien wil je alle dagen dragen.

2 minuten
Warme wollen truien voor de winter. Kleurrijk, duurzaam, alpaca, tweedehands en met recycleerde vezels: deze truien zijn heel gewild.

De koude lucht is in aantocht en wij trekken onze zachtste en warmste wollen truien uit de kast. Op zoek naar een nieuwe? Hieronder 6x kleurrijke en stijlvolle truien. Allemaal gemaakt met de missie om zorg te dragen voor de planeet. Truien gemaakt van gerecycleerde vezels, tweedehands schatten en met oog voor dierenrechten.

Premium alpacawol van ARMEDANGELS

Met de slogan “warm yourself, not the world” komt ARMEDANGELS dit seizoen met bijzonder fijne wollen truien. Door materialen te combineren worden eigenschappen van de vezels versterkt: katoen met extra fijne merinowol geeft uitzonderlijk zachte kleding. Lyocell met wol geeft lichtgewicht truien. En wat er voor ons uitspringt: de premium alpacatruien die super zacht en luxueus voelen. ARMEDANGELS haalt de alpacawol van familieboerderijen in Peru, waar de dieren met de grootste zorg worden behandeld en in diervriendelijke omstandigheden leven. Prijzen vanaf €189.

Bekijk de volledige alpaca collectie van ARMEDANGELS

100% italiaanse merinowol van La Redoute x l’Envers

De twee Franse merken La Redoute en l’Envers bundelden hun krachten om een capsulecollectie van vijf tijdloze gebreide kledingstukken in harmonieuze kleuren te ontwerpen, gemaakt in Europa van 100% Italiaanse merinowol. Het modemerk l’Envers, verzet zich tegen de fast fashion-cultuur. “Wat ik leuk vond aan deze samenwerking, was dat ik niet hoefde in te leveren op kwaliteit.” vertelt oprichtster Julie Charvet Robinne. En dat betekent dat je items uit deze collectie met de juiste zorg een twintigtal jaar kun dragen. Prijzen vanaf €89.

Bekijk de capsule-collectie van l’Envers op La Redoute

Zachte truien van afgedankt textiel: Loop.a life

Kan dat zelfs? Loop.a life bewijst dat je met oude kledingvezels zachte, kwalitatieve en vooral mooie (nieuwe) truien kunt produceren. 100% circulair en dichtbij geproduceerd. Bij het hergebruik worden de oude kledingstukken op kleur gesorteerd, waardoor er geen verfstoffen of chemicalien gebruikt hoeven te worden. Prijzen vanaf €89.

Bekijk alle wollen truien van Loop.a life

Funky handgemaakte truien van GMMRS

GMMRS wordt gerund door de Britse Gemma. Met haar breimachine uit de jaren ‘80 maakt ze waanzinnige truien met felle kleuren en grafische prints. Je kunt truien op aanvraag laten maken en iedere zoveel tijd zet ze een nieuwe batch truien online om direct te kopen. Ook mooi: mocht je trui na een aantal jaar een gaatje hebben, repareert ze hem met liefde voor je. Prijzen vanaf €160.

Bekijk alle truien van GMMRS

Kindertruitjes van kringwinkelgaren van Els Cockx

Els zoekt haar wol in de Kringwinkel om er vervolgens super schattige baby- en peutertruitjes mee te breien. Met fijne steken, mooie patronen en retro modelletjes weten wij wat we onze kindjes en die in de familie met kerst cadeau geven.

Wollen truitjes van Els koop je bij Scharrelvos en Unikfabrik in Antwerpen.

Tweedehands wollen parels via Vinted

Niet alleen winkels liggen vol mooie truien, ook tweedehands kun je veel vinden. Zoek op Vinted naar truien van Sézane, &otherstories, Ganni, CKS en Essentiel Antwerp. Wel goed kijken of de trui niet per ongeluk gekrompen is door verkeerde wasinstellingen van de verkoper ;-).

Trui met kraag van Sézane via Vinted
Gestreepte trui van &Otherstories via Vinted

Lees ook: Zo vind je de mooiste parels op Vinted

Afbeelding bovenaan: ARMEDANGELS

Cleo

Cleo (33) houdt van kleding. Van mooie stoffen, mooie kleuren, mooie patronen. Om te bekijken, om te dragen, om te maken en om te verzorgen. Voor Salut magazine zoekt ze stijlvolle kledingstukken van eerlijke merken voor kleurrijke combinaties. Verder spit ze graag tweedehandswinkels uit en kijkt ze naar andere makers op Youtube.

Vorig artikel

Recept: veggie ramen met Japanse dumplings

Volgend artikel

Morgen start de eerste Belgische Week Zonder Vlees

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.