/

Antwerp Pride 2023: hier moet je zijn!

Ontdek alle activiteiten en hoogtepunten van het programma.

2 minuten
Antwerp Pride

Van 9 tot 13 augustus vindt alweer de 13e editie van Antwerp Pride plaats. Benieuwd wat er allemaal te doen is en wat je zeker niet mag missen? We delen de – wat ons betreft – highlights van het programma met je.

Braveolution

Voor de zestiende editie van Antwerp Pride wordt van heel Antwerpen een ‘brave space’ gemaakt, waar de LGBTQIA+ gemeenschap zich elke dag van het jaar zichzelf kan zijn. Met het thema ‘Braveolution’ wordt ook iedereen buiten de LGBTQIA+ opgeroepen om de moed te hebben om op te komen voor een inclusievere samenleving.

Antwerp Pride: de highlights

Van 9 tot 13 augustus is er een vol programma. Bekijk voor alle praktische zaken zoals vervoer en bereikbaarheid de officiële website van Antwerp Pride. Benieuwd wat je zeker niet mag missen? Dit zijn wat ons betreft de highlights:

09/08 – Opening night @ OLT Rivierenhof

Antwerp Pride wordt afgetrapt in het openluchttheater van OLT Rivierenhof met een rijk scala aan up-and-coming en gevestigde artiesten. Denk aan Quatsch Collective, The Voice winnares Grace Khuabi en DJ Sahra. Dit event werkt volgens het ‘Pay What You Can’-principe, wel belangrijk om vooraf je ticket te bestellen. Meer informatie over het programma en tickets vind je hier.

10/08 – Beyond Pride Educates @ Het Roze Huis

Hoe maak je van je omgeving op het werk, op school, je vereniging een brave space? Dat leer je in deze workshop. Er worden concrete tools aangereikt om een plek te creëren waar iedereen zich veilig kan voelen, zodat je er direct mee aan de slag kan op je eigen werkplek. Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht. Meer informatie vind je hier.

12/08 – Antwerp Pride Parade

Op zaterdagmiddag vind de parade door de stad plaats. Dresscode? Kleur! Vanaf 12:00 wordt er verzameld op het Sint-Jansplein. Ter plaatse wordt een feestje gebouwd om de sfeer erin te brengen, vanaf 14:00 start de parade echt. De exacte route vind je hier.

12/08 – Love United Festival @ Cockerillkaai

Aansluitend op de parade vindt het Love United Festival. Vanaf 15:00 kun je op de Cockerillkaai terecht om te feesten tot middernacht. Er zijn twee verschillende podia en entree is helemaal gratis! Check de line-up hier.

13/08 – Beyond Pride Protests

Uit een bevraging van VTM vorig jaar blijkt dat het voor meer dan een kwart van de Vlamingen niet kan dat mensen met dezelfde genderidentiteit hand in hand lopen op straat. Say what? Reden om te protesteren! Samen op straat hand in hand lopen met iemand met dezelfde genderidentiteit, moet kunnen zonder afgekeurd te worden door strenge blikken of erger. Loop daarom zondag, ongeacht hoe je je identificeert, hand in hand op straat met iemand met dezelfde genderidentiteit of met iemand die zich niet gender conform kleedt. De hele dag, doorheen heel Antwerpen, om te laten zien dat dit doodnormaal is!

13/08 – Closing Festival @ Cockerillkaai

Zondag wordt Antwerp Pride feestelijk afgesloten met niemand minder dan Eurosong ster Gustaph. Van 14:00 tot 23:00 kun je los gaan op de beste schijven en ook wat guilty pleasures. DJ Kat sluit de 16e editie af met de beste beats. Het Closing Festival vindt net als het Love United festival plaats op de Cockerillkaai, entree is gratis.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Voedsel redden is hot, net als de zomer: zo voorkom je voedselverspilling

Volgend artikel

Boeken voor bij het zwembad

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.