/

Boeken voor bij het zwembad

Deze boeken mogen niet in jouw koffer ontbreken.

3 minuten
boeken

Vakantie geboekt en koffers gepakt? Houd nog een plekje over voor onze favoriete summer reads. Of download ze op je e-reader – houd je die ruimte over voor een mooi souvenir. Dit zijn onze favoriete boeken voor bij het zwembad deze zomer.

1. People we meet on vacation – Emily Henry

People we meet on vacation draait om Poppy en Alex, twee vrienden die elkaar op de universiteit ontmoeten. Ze ontdekken dat ze uit hetzelfde dorp komen en vanaf dat moment is hun vriendschap een feit. Ondanks dat ze elkaars tegenpolen zijn, vullen ze elkaar perfect aan. Na de universiteit scheiden hun wegen, maar elk jaar kijken ze uit naar het speciale moment van hun gezamenlijke vakantie. Echter, plotseling gaan er ruim twee jaar voorbij zonder dat ze elkaar zien. De vriendschap is duidelijk veranderd. Poppy neemt het initiatief en besluit Alex weer te benaderen in de hoop dat ze samen een reis kunnen maken, zoals ze dat vroeger deden.

Dit boek is een ware TikTok-hype en niet zonder reden. Het boek leest als een trein: precies wat je wil als je aan het zwembad ligt. Het goede nieuws? Auteur Emily Henry schreef nog meer boeken, dus je kunt nog even vooruit.

2. Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

In het zinderende zomerjaar 1983, wanneer de Riva’s hun jaarlijkse zomerfeest in Malibu vieren, wordt de jetset van LA aangetrokken door dit glamoureuze evenement waar iedereen gezien wil worden. Maar voor Nina Riva is het anders: liever zou ze elders zijn. Ze houdt niet van de schijnwerpers, en bovendien is ze net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. Ook haar broer Hud kijkt niet uit naar het feest, want hij moet een belangrijk geheim opbiechten aan zijn broer Jay, die ongeduldig wacht op de komst van de vrouw van zijn dromen. Ondertussen koestert de jongste, Kit, haar eigen geheimen, waaronder een heimelijk uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…

Het feest van de eeuw lees je in een ruk uit. Komt de naam van de auteur je bekend voor? Dat kan kloppen: vorig jaar was The Seven Husbands of Evelyn Hugo (ook geschreven door Taylor Jenkins Read) hét zomerboek van 2022.

3. Terug op de achterbank – Olivier Willemsen

De hoofdpersoon, een 42-jarige man, wordt in deze zwartkomische vertelling door een goede vriendin overgehaald om mee te gaan met zijn ouders op zomervakantie naar een huisje in de Auvergne. Bij aankomst op de vakantiebestemming lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, want zowel de zoon als de vader en moeder nemen moeiteloos hun oorspronkelijke posities binnen het gezin weer in. Het gezin omarmt de geborgenheid en liefdevolle sfeer die ze altijd hebben gehad, maar nu bekijkt de hoofdpersoon dit met andere ogen.

In Terug op de achterbank weet auteur Olivier Willemsen op humoristische wijze de beklemmende gevolgen van een gelukkige jeugd meedogenloos aan de kaak te stellen. Hij beschrijft lullige voorvallen op een saaie vakantie, die door zijn schrijfstijl totaal hilarisch worden.

4. De perfecties- Vincenzo Latronico

Anna en Tom verhuizen als creative professionals vanuit Zuid-Europa naar Berlijn omdat ze hopen daar meer zichzelf te kunnen zijn. Hun droomleven is het droomleven van een hele generatie: wonen in een kosmopolitische stad, werken vanuit een mooi appartement met veel planten, een passie voor eten en een relatie die openstaat voor seksuele experimenten. Meewarig kijken ze neer op hun achtergebleven vrienden. Dit is het leven van veel van de expats in Berlijn, maar ook in Londen, Rome, Stockholm en Amsterdam.

Anna en Tom zijn gelukkig, zolang hun leven overeenkomt met het beeld waarvan ze dromen. Buiten de kaders van dit ideale scenario wringt het. Een poging tot activisme tijdens de vluchtelingencrisis loopt uit op een teleurstelling. Vrienden komen en gaan, ze moeten harder werken voor minder geld en Anna en Tom twijfelen of ze terug moeten keren naar hun geboortestreek. Ze dromen van een authentieker leven, maar is dat nog wel te vinden in deze tijd? De perfecties is een vlijmscherp maar ook liefdevol portret van een vaak onbegrepen generatie, zoekend naar geluk tussen dromen en deceptie.

5. Verwachting – Anna Hope

In Verwachting volg je de levens van drie vriendinnen die op hun negenentwintigste nog samenleven als studenten, in een Victoriaans huis aan een klein park in Londen. Hun dagen zijn gevuld met kunst en activisme en staan bol van liefde en uitgelatenheid. De wereld ligt aan hun voeten.

Tien jaar later is alles anders. Hannah is tevreden met haar leven en met Nathan, maar heeft een allesverzengende kinderwens. Cate is naar Canterbury verhuisd na de geboorte van haar zoon en voelt dat ze zichzelf kwijtraakt. Lissa staat op het punt om door te breken als actrice, maar privé gaat het slecht. Alle drie worstelen ze met dezelfde vraag: wat is een zinvol leven, en hoe bereik je dat? Verwachting van Anna Hope is hartverscheurend en opbeurend tegelijk en gaat over je weg vinden in het leven: als dochter, als echtgenote, als moeder, en als goed mens. De filmrechten voor Verwachting zijn inmiddels verkocht.

Beeld: Kaboompics

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Antwerp Pride 2023: hier moet je zijn!

Volgend artikel

Schurende dijen zijn verleden tijd met deze tips

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.