/

Cluttercore: esthetische rommel in huis

Stal je bonte verzameling souvenirs maar uit.

1 minuut leestijd
Cluttercore esthetische rommel in huis ikea. Home of @eline.de.bruyne

Cluttercore is al ruim een jaar een trend op TikTok. Interieurs die bomvol staan en daarmee een knusse chaotische oase vormen. In de Insta-wereld waar perfectie de norm lijkt, omarmt cluttercore juist de schoonheid van rommelige gezelligheid en geeft het je de vrijheid om je huis te laten spreken zonder al te veel regels.

Jouw persoonlijke verzamelingen uitgestald

Het hoeft niet altijd over perfectie gaan. Spullen met een geschiedenis, met een beetje rommel hier en daar, geven je huis karakter. Met cluttercore mag je de rommelige kant van het leven omarmen (heel chill). Het gaat niet om perfect gestileerde ruimtes, maar eerder om het verzamelen en etaleren van spullen die voor jou betekenisvol zijn.

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Gelukkig met (veel) spullen

Van vintage vondsten, herinneringen aan reizen, tot gewone dingen waar je blij van wordt. Deze trend moedigt aan om waarde te hechten aan je persoonlijke spullen die een verhaal vertellen. Verzorg ze goed, etaleer ze en voel je echt thuis – dat principe.

“Cluttercore draait om het bewaren van ditjes en datjes waar je gelukkig van wordt of die een sentimentele waarde hebben. Investeer in vitrines om je bonte verzameling vazen, beeldjes en souvenirs uit te stallen”, tipt Harald Ligtvoet, deco, mode en creastylist.

Een 1-2-3-tje voor een mooier geheel

“Objecten met een ziel, waar een verhaal achter zit, geef je een bijzondere plaats in je woning. Of je ze nu hebt geërfd, gekregen of gevonden, die persoonlijke toets in je interieur zorgt ervoor dat je je er goed in voelt. Mijn persoonlijke tip? Een object in meervoud werkt altijd. Ik noem het een 1-2-3-tje voor een mooier geheel”, vertelt Dieter Van Den Storm, ex-design journalist & creatief directeur bij MAD Brussel.

Lees ook: Ontdek Immodôme Objects: webshop voor vintage design en kunst

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Cluttercore in jouw huis

Uit het jaarlijkse Life At Home Report van Ikea blijkt dat slechts 52% van de Belgen vindt dat hun thuis hun ware zelf weerspiegelt. Degenen die geloven dat hun huis hun identiteit weerspiegelt, ervaren bijna dubbel zoveel positiviteit van het thuis zijn.

Ikea tipt daarom ook: “Laat de nieuwste trends – uitgezonderd de cluttercore trend – links liggen en voeg gewoon jouw persoonlijke verzameling aan herinneringen en schatten toe aan je interieur.” Met wat boekenplanken, vitrinekasten behoud je de charme van Cluttercore zonder dat het een totale chaos wordt.”

Alle afbeeldingen van Ikea en @eline.de.bruyne via Ikea

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Dé dating trends voor 2024: ‘Self-Love Renaissance’, ‘Wanderlove’ en meer.

Volgend artikel

Een feestelijke solo kerst: alleen tijdens de feestdagen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.