/

5 x De beste DIY-vlogs van YouTube

Van het creëren van interieurobjecten tot het uitproberen van historische wastechnieken.

2 minuten

Op Insta en TikTok genieten we van 1001 DIY-projecten op onze feed. Maar we willen meer zien, langere video’s, uitgebreidere projecten. Die video’s kijken we uiteraard op YouTube. We maken het gemakkelijk voor je en selecteerden onze top 5 DIY-vlogs van gepassioneerde makers. Sit back and relax en aanschouw het verbouwen van cabins, het namaken van een designbank en zie of historische wastechnieken nog bruikbaar zijn.

1. Naai-vlogs van With Wendy

Wendy is absoluut een van de sympathiekste YouTubers die we volgen. Ze naait met kringloopstoffen, daagt zichzelf continu uit met nieuwe technieken en geeft altijd interessante achtergrondinfo mee over de ontwerpen die ze gebruikt. In bovenstaande video maakt ze een outfit geïnspireerd op een limited edition Barbie. Verwacht mooie stoffen, een stukje geschiedenis en cultuur. En een verrassend eind, spoiler: ze krijgt een compleet andere barbie dan verwacht.

2. Originele DIY’s van The Sorry Girls

De OG makers van YouTube zijn ongetwijfeld The Sorry Girls. Vier Canadese vrouwen maken maakvlogs van uiteenlopende diy-projecten. Ze kunnen naaien, doen aan steenbewerking en hebben een goed oog voor interieurontwerp. Iedere video heeft een andere originele insteek en iedere Sorry Girl een eigen stijl. In bovenstaande video maakt Rachael de statement kroonluchter van Emma Chamberlain na. Een lamp van ruim €40.000. De moeite.

3. Hannah Lee Duggan’s ADHD DIY-vlogs

De video’s van Hannah worden gekenmerkt door chaos, creativiteit en een grote dosis durf. Hannah doet voordat ze nadenkt en lijkt vrijwel alles te kunnen. Dat levert heerlijke video’s op die tegelijk rustgevend zijn. Ze is eigenaar van meerdere houten huisjes in de bossen van Minnesota en leeft daar een droomleven. Ze lijkt beetje op een moderne Pippi Langkous, maar dan zonder oranje haar. Zonder moeite bouwt ze een inbouwkast of sleept ze haar kledingkast de trap op. Past het niet? Dan zaagt ze een stuk uit de muur. Ook leuk om te zien: de video waarin ze muizenmoeder werd.

Lees ook: 5 x Reizen zonder te reizen: de beste reisvlogs op YouTube

4. Designmeubels nabouwen met Bricks And Disorder

Olamide en Cullen zijn nieuwkomers op YouTube (maar groot op TikTok). Ze maakten twee video’s waar ze maanden aan werkten. Deze mannen hebben weinig maakervaring, maar ontzettend veel lef en doorzettingsvermogen. Een gegarandeerd positieve kijkervaring dus. In bovenstaande video maken ze een designbank na. Ze zoeken uit hoe groot de bank moet zijn en hoe je de beste zitting creëert. Kijk na deze video meteen het vervolg, want hun living is met deze zetel nog niet klaar. In de tweede video maken ze de ruimte feng shui en maken ze nog een stoel.

5. Historische DIY-vlogs van Bernadette Banner

Bernadette weet ons altijd te verrassen met haar DIY-projecten. Met haar grote kennis en interesse in modegeschiedenis maakt ze video’s waarin ze historische kostuums met de hand (!) naait, zichzelf leert wolspinnen en haar kleding met benzine wast (bovenstaande video). Altijd met humor én historische achtergrondinformatie. Kijk ook naar de video waarin ze voor OnlyFans een account opzette met victoriaanse enkelfoto’s.

Beeld bovenaan: cottonbro studio

Cleo

Cleo (33) houdt van kleding. Van mooie stoffen, mooie kleuren, mooie patronen. Om te bekijken, om te dragen, om te maken en om te verzorgen. Voor Salut magazine zoekt ze stijlvolle kledingstukken van eerlijke merken voor kleurrijke combinaties. Verder spit ze graag tweedehandswinkels uit en kijkt ze naar andere makers op Youtube.

Vorig artikel

7 Chocolade-outlets waar je goedkopere chocolade scoort

Volgend artikel

Je droomjob vinden: zo doe je dat

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.