De beste kunstgalerieën van Antwerpen

Van opkomend talent tot grote vedettes, voor kunst trek je naar deze galerijen in Antwerpen.

3 minuten
Kunstgalerijen Antwerpen

De aantrekkelijkste kunststad van het land? Absoluut Antwerpen. Iedere wijk telt oneindig veel kunstgalerieën en een eigen bruisende kunstscène. Op ‘t Nieuw Zuid bezoek je toppers als Sofie Van de Velde en Tim Van Laere. Voor opkomend talent trek je naar Borgerhoutse galerijen als Base Alpha, DMW en Pizza Gallery. En het beste van al: alles is bereikbaar op loop- en fietsafstand. We verzamelen hieronder de beste kunstgalerieën van Antwerpen.

16 t/m 19 mei staan de kunstdeuren open tijdens Antwerp Art Weekend. Ga langs en vier de kunst. Antwerp Art Weekend biedt een rijk programma aan events, activiteiten en feestgedruis in ruim 60 musea, galerijen en art-spaces.

Kunstgalerieën op ’t Zuid en Nieuw Zuid

Gallery Hioco Delany

Hier vind je jonge kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan en gevestigde kunstenaars die moeilijk voet aan de grond krijgen in de Belgische kunstscène.

📍Volkstraat 4/6, 2000 Antwerpen – http://www.galleryhiocodelany.com

Gallery Sofie Van de Velde

Gallery Sofie Van de Veld heeft met twee vestigingen in Antwerpen van hoog niveau. De galerie richt zich op kunstenaars met een sterk internationaal karakter die niet bang zijn om te experimenteren en maatschappelijke thema’s aan te snijden. Deelt en wisselt de tentoonstellingsruimte met PLUS-ONE Gallery.

📍Léon Stynenstraat 21 en Vlaamse Kaai 74, 2000 Antwerpen – http://sofievandevelde.be

Keteleer Gallery

Bij Keteleer vind je hedendaagse kunst, iconische werken en inspirerende tentoonstellingen met focus op jong en gevestigd talent.

📍Pourbusstraat 3, 2000 Antwerpen – https://keteleer.com

PLUS-ONE Gallery

Belgische en internationale kunstenaars exposeren bij PLUS-ONE. PLUS-ONE staat voor meer openhartig samenwerken, meer transparantie, meer Antwerpen, meer avontuur en meer denken op lange termijn. Deelt en wisselt de tentoonstellingeruimte met Sofie Van de Velde.

📍Léon Stynenstraat 21 en Vlaamse Kaai 74, 2000 Antwerpen – http://www.plus-one.be

Tim Van Laere Gallery

Sinds 1997 zet Tim Van Laere gedurfde tentoonstellingen neer van gevestigde internationale kunstenaars en opkomende Belgische talenten. Ieder expositie is de moeite om te bezoeken hier.

📍Jos Smolderenstraat 50, 2000 Antwerpen – http://www.timvanlaeregallery.com

Ook lezen: Eerste hulp bij kunst kiezen. Zo kies je een kunstwerk dat bij je interieur past.

Kunstgalerieën in Borgerhout

Base Alpha Gallery

Base Alpha biedt experimentele en conceptuele kunst van diverse, internationale kunstenaars met groot groei potentieel. De focus ligt op interactie en hedendaagse thema’s.

📍Kattenberg 12, 2140 Antwerpen – https://basealphagallery.com/

DEUSS Gallery

DEUSS Gallery presenteert werk van gerenommeerde fotografen en introduceert ook nieuwe, veelbelovende talenten. Fijne plek om rond te dwalen.

📍Provinciestraat 11, 2018 Antwerpen – https://deussgalleryantwerp.com

DMW Gallery

DMW is een galerie voor hedendaagse kunst en onderscheidt zich door haar unieke focus op de artistieke dialoog met duo-, solo- en groepstentoonstellingen.

📍Koolstraat 15, 2140 Antwerpen – https://www.dmwgallery.be

Kunsthal Extra City

Kunsthal Extra City toont hedendaagse beeldende kunst in een verwelkomende en unieke setting. Gevestigd in een prachtige kerk met een kleine kloostertuin. Je kunt hier ook iets eten en drinken.

📍Provinciestraat 112, 2018 Antwerpen – https://extracitykunsthal.org

Pizza Gallery

De Pizza Gallery richt op experimenteel en conceptueel werk en weet altijd te verrassen. Hier exposeren kunstenaars van wie je nog nooit hebt gehoord, maar ook figuren met enige naam en faam in de underground.

📍Sint-Janstraat 52, 2140 Antwerpen – https://pizzagallery.be

Kunstgalerieën in Berchem

Campo & Campo

Oudste galerij en veilinghuis van Antwerpen, is gespecialiseerd in schilderkunst uit de 19de, 20ste eeuw en hedendaagse kunst en in het bijzonder in Belgische kunst. Gevestigd in een waanzinnige lichte (oude) cinemazaal.

📍Grotesteenweg 19/21, 2600 Antwerpen – https://www.campocampo.be

de boer galley

Bij de boer hangt experimentele en conceptuele kunst van diverse, internationale kunstenaars. De galerij heeft ook een vestiging in Los Angeles.

📍Mechelsesteenweg 247, 2018 Antwerpen – https://deboergallery.com

TICK TACK

TICK TACK is een brutalistisch monument voor hedendaagse kunst gecombineerd met rebelse video-art en een levendig programma van tentoonstellingen, lezingen en performances.

📍Mechelsesteenweg 247, 2018 Antwerpen – https://ticktack.be

Zeit

Een gezellige galerie voor hedendaagse abstracte kunst, met een focus op zowel naoorlogse meesters als opkomende talenten.

📍Stanleystraat 16, 2018 Antwerpen – https://www.zeitart.space

Must visit kunstgalerie net buiten ’t stad

Axel Vervoordt

Gevestigd op een unieke locatie in een voormalige industriële distilleerderij. Axel Vervoordt biedt een indrukwekkende beleving van hedendaagse kunst in een inspirerende setting.

📍Stokerijstraat 19, 2110 Wijnegem – http://www.axel-vervoordt.com

Foto bovenaan: WILT door Guy Rubicon in Gallery Hioco Delany

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

5 x must haves voor je duurzame lenteschoonmaak

Volgend artikel

Hoe organiseer je een zero waste picknick?

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.