/

5 x Reizen zonder te reizen: de beste reisvlogs op YouTube

Reis vanuit je luie zetel naar Spitsbergen en Botswana. Met deze reisvlogs zie je kosteloos de hele wereld.

2 minuten
reisvlogs

De wereld zien, nieuwe culturen leren kennen en mensen uit alle windstreken horen praten. Reizen is een van de mooiste dingen die je met je tijd kunt doen. Maar reizen is niet erg duurzaam en ook niet voor iedereen weggelegd. Wil je meer van de wereld te zien? Duik YouTube in. Wij selecteerden 5 leuke reisvlogs waarmee jij vanuit je luie zetel op avontuur kunt gaan.

1. Hiken door de Balkan met Floor Denil

Floor – gekend om haar rake illustraties op Instagram – reisde deze lente af naar de Balkan. In haar eentje wandelde ze 192 kilometer door Montenegro, Albanië en Kosovo. Stream deze video naar een groot scherm, want haar cinematografische manier van filmen is fantastisch, evenals haar muziekkeuze. In een half uur neemt ze je mee door de bergen, sneeuw en regen. En altijd met een lach op haar gezicht. We kijken al uit naar haar volgende reisvlog.

2. Naar Spitsbergen met Daan Kayser

Daan staat in zijn normale vlogs te klussen in zijn woonboot, huis of atelier. Deze zomer reisde hij met een vriendengroep af naar Spitsbergen en maakte hier een reisvlog van. We hadden geen idee dat dit een vakantiebestemming is. En eerlijk gezegd ook niet meteen een plek om zelf te bezoeken. Daan staat iedere nacht op ijsberenwacht, sprint bergen op alsof het niets is (maar heeft de pech dat zijn camera toen net uitviel) en geniet enorm van de stilte en de weidse uitzichten. En daar genieten wij als kijker dan weer van mee – 50 minuten lang (!).

3. Aan tafel bij de Italiaanse nonna van Rosie Maio

Rosie is de jongste uit dit lijstje. Zij verhuisde vanuit Italië naar Canada en bezoekt in de zomer haar thuisland. Ze verblijft een week bij haar – altijd kokende – nonna. En dat is exact wat we in deze video zien. Italiaans koken en Italiaans eten. Naar aanleiding van deze vlog zijn we op zoek gegaan naar Italiaanse lekkernijen in eigen omgeving. Zo hard als Rosie geniet van Baba au rhum, dat wilden wij ook (en echt, die zijn heerlijk). Eigenlijk willen we gewoon ook zo’n Italiaanse oma. Dit is een vlog om rustig van te worden. Je ziet weinig van de omgeving, maar leert wel de Italiaanse familie van Rosie kennen. Meer zien? Ze heeft ook video van haar een kokende Moldavische oma.

Lees ook: 5 x De beste DIY-vlogs van YouTube

4. Naar Bangladesh met Arthur Chichester

Een groot contrast met bovenstaande rustgevende video’s is het reisverslag van Arthur. Deze Brit noemt zichzelf op YouTube Bald and Bankrupt. Hij loopt met alle zelfvertrouwen van de wereld door de moeilijkste landen. In onderstaande video bezoekt hij Dhaka in Bangladesh, een plek die we nooit zien in reisbladen, -blogs en tv-programma’s. Arthur’s videoconcept is simpel: hij loopt met zijn camera door de stad en babbelt met iedereen die hij tegenkomt. Dat hij na 1 minuut op de straten van Dhaka nog niet overprikkeld is, is voor ons een raadsel. Wij zijn blij om meer van dit land te kunnen zien en de volume af en toe stil kunnen zetten. Hij wordt uitgenodigd om op een scheepswerf te kijken, laat zich scheren in een smoezelig zaakje en bezoekt een textielfabriek.

5. Naar Botswana met Tayo Aina

Tayo is een groot YouTuber in Nigeria. Hij reist door heel Afrika om reisvlogs te maken. Super interessant als Europeaanse kijker, want hij bezoekt andere plaatsen dan waar Europeanen naar toe reizen. Zijn beleving is bovendien anders, omdat de Afrikaanse cultuur zijn eigen cultuur is. In bovenstaande video reist hij af naar Botswana. Naar zijn mening het beste land in Afrika. Er is gratis gezondheidszorg en onderwijs. Hij weet met zijn drone prachtige landschappen vast te leggen. En eet voor het eerst in zijn leven krokodil. Deze vlog is volgens ons een unieke manier van (digitaal) reizen.

Beeld: Leah Kelley

Cleo

Cleo (33) houdt van kleding. Van mooie stoffen, mooie kleuren, mooie patronen. Om te bekijken, om te dragen, om te maken en om te verzorgen. Voor Salut magazine zoekt ze stijlvolle kledingstukken van eerlijke merken voor kleurrijke combinaties. Verder spit ze graag tweedehandswinkels uit en kijkt ze naar andere makers op Youtube.

Vorig artikel

5 cabins in de Ardennen om van de herfst te genieten

Volgend artikel

Recept: snelle vegan wok met kip en pindasaus

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.