Dé dating trends voor 2024: ‘Self-Love Renaissance’, ‘Wanderlove’ en meer.

Wat heeft het nieuwe jaar voor jou in petto?

2 minuten
dating trends voor 2024

Terwijl de laatste swipes, matches en dates van 2023 momenteel plaatsvinden, werpen we graag alvast een blik op de toekomst. Dating app Fruitz, waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) kan duidelijk maken waar je naar op zoek bent, vroeg 1.000 Belgische jongeren naar de dating trends van het komende jaar. Van ‘Pal Power’ tot ‘Self-Love Renaissance’, het belooft een boeiend dating jaar te worden! Benieuwd wat 2024 voor jou in petto heeft?

1. Wanderlove

Ondanks de nog steeds heersende overtuiging dat langeafstandsrelaties minder kans op succes hebben, wijst Fruitz’ onderzoek uit dat maar liefst 61% van de Belgen bereid is om te verhuizen naar een andere stad voor de liefde. Verbluffend genoeg overweegt zelfs één op de drie een sprong over de grenzen naar een ander land. Volgens meer dan de helft van de ondervraagden bieden de fysieke beperkingen van een langeafstandsrelatie zelfs kans tot meer emotionele intimiteit. We dromen dus grenzeloos van romantische connecties die verder reiken dan de geografische beperkingen.

2. Self-Love Renaissance

In het komende jaar staat Self-Love Renaissance centraal, waar selflove als topprioriteit wordt beschouwd in de zoektocht naar gezonde en bloeiende connecties. In 2024 wordt deze trend nog sterker, maar liefst 58% geeft aan actief aan zelfreflectie en persoonlijke groei te werken. Opvallend is dat 80% van de ondervraagden sterk gelooft dat het ontwikkelen van zelfliefde een positieve invloed heeft op de kwaliteit van relaties.

3. Cosmic coupling

Hoewel slechts 39% van de Belgen het sterrenbeeld van hun match raadpleegt, gelooft toch één op vier dat bepaalde sterrenbeelden beter bij elkaar passen. Een interessante ontwikkeling die het komende jaar centraal zal staan, met een diepgaande verkenning van hoe astrologie een rol kan spelen in zowel ons dating leven als ons dagelijks bestaan. Dating app Fruitz speelt daar slim op in: ze lanceren in samenwerking met Zodia een gloednieuwe sterrenbeelden-functie in de app. Benieuwd wat de sterren voor jou in petto hebben?

Lees ook: 20 date-ideeën voor de Herfst.

4. Swouple Era

In een wereld waarin de vraag “Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?” vaak ongemakkelijke stiltes veroorzaakt, lanceerde Fruitz eerder dit jaar de term ‘swouple’, een samensmelting van ‘swiping’ en ‘couple’ om koppels te beschrijven die elkaar via een dating app hebben ontmoet. Want wist je dat Amerikaans onderzoek aantoont dat maar liefst één op vijf stellen jonger dan dertig elkaar online vindt? Echter verzinnen de meesten nog altijd een smoesje wanneer naar de eerste ontmoeting wordt gevraagd, maar het is opvallend dat de jongere generatie zorgt voor een broodnodige shift: maar liefst 68% van de bevraagden durft zonder aarzeling te vertellen dat ze hun (ex-)partner hebben ontmoet via een app. Bereid je dus maar voor, want 2024 wordt overduidelijk het jaar van de swouples!

5. Pal power

In een wereld waarin het sociale leven zich steeds meer online afspeelt, worden we ook steeds opener over onze digitale ontmoetingen. Een opmerkelijke 63% van de ondervraagden voelt zich comfortabel om alle ins en outs van hun dating leven met vrienden te bespreken. Daarbovenop gelooft 68% dat het gezond is om relatieperikelen te bespreken met vrienden en zelfs 66% geeft aan dat effectief te doen. Bijna de helft van de Belgen is er stellig van overtuigd dat hun vrienden precies weten welke eigenschappen ze zoeken in een partner. Het is dus niet verwonderlijk dat we ons in 2024 nog meer zullen laten leiden door onze vrienden op vlak van daten en hun advies zullen opvolgen om de juiste date te vinden.

Beeld: Cottonbro Studio

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

3 x kerst citytrip met de trein

Volgend artikel

Cluttercore: esthetische rommel in huis

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.