/

De grote mode, beauty en lifestyle trends voor 2024

Wij voorspellen dat je hier komend jaar naar zoekt.

3 minuten
De grote mode, beauty en lifestyle trends voor 2024

De trendvoorspellingen van 2024 passen volledig in ons straatje. Tweedehands comfortabele kleding, hergebruik van voedselrestjes, traag vakantievieren en goede gesprekken voeren met partner en vrienden. Trends zorgen voor creativiteit en kunnen je zelfvertrouwen boosten. Laat je dus vooral inspireren en neem mee wat bij je past.

Pinterest trend rapport 2024

Pinterest brengt elk jaar een rapport uit met dé trends voor het komende jaar. Ze gebruiken de zoekdata om tendensen vast te stellen. Dat doet Pinterest nu 4 jaar en ruim 80% van hun voorspellingen kwamen uit. Wij kijken alvast uit naar deze 5 trends.

De grote mode, beauty en lifestyle trends voor 2024 - Eclectic Grandpa

Eclectic Grandpa

Warm en comfortabel: stijlinspiratie vind je dit jaar bij je bompa. Waar we vorig jaar inspiratie in oma’s kledingkast vonden (coastal grandma), is het dit jaar grandpa core. Als eclectic grandpa mix je vintage kleding met klassieke basics en eigen accessoires. Denk aan oversized blazers, warme debardeurs, corduroy broeken, retro sneakers, grof gebreide truien en iconische accessoires zoals een pet en een ouderwets horloge.

Tips voor meer Eclectic Grandpa

 • Maak van tweedehands je eerste keus. Ga naar kringwinkels en rommelmarkten voor vintage parels. Bezoek vooral ook je (groot)ouders, want wat je daar vind is nog persoonlijker en leuker om outfits mee te maken.
 • Durf te combineren. Experimenteer met verschillende kleuren, patronen en texturen. Mix en match vintage items met moderne stukken, of combineer klassieke basics met opvallende accessoires. Misschien komt er niets uit, maar heb je wel een leuke verkleedpartij gehad.
 • Comfort is key. Kies voor kledingstukken waar je je goed in voelt en die je de hele dag kunt dragen. Dat doen opa’s immers ook.

Jouw zoekwoorden op Google en Pinterest dit jaar:
Customized denim jacket, eclectic clothing style, grandpa core, retro streetware en grandpa style.

Waste free koken en DIY-en

Wat afval is voor de een, is perfect bruikbaar om mee te koken of te knutselen voor de ander. 2024 draait om het hergebruiken van materialen en het creëren van nieuwe accessoires met restjes. Van voedsel tot kleding, we worden steeds creatiever in het vinden van manieren om afval te verminderen.

 • In de keuken worden restjes voedsel omgetoverd tot heerlijke gerechten. Denk aan creatieve soepen, ovenschotels en salades met ingrediënten die anders in de vuilnisbak zouden belanden.
 • Met je naaimachine transformeer je oude kledingstukken tot nieuwe creaties. In plaats van nieuwe stof, knip je oude t-shirts, tafelkleden en lakens tot nieuwe patronen en kleding. Tegelijk bestaan er steeds meer naaipatronen waar je zo min mogelijk stof overhoudt.
 • Patchwork en quilten: gebruik restjes stof om quilts en wandtapijten te maken.
 • DIY houtprojecten: creëer decoratie of speelgoed met kleine stukjes hout.

Jouw zoekwoorden op Google en Pinterest dit jaar:
Small scrap wood projects diy, craft work with waste material, zero waste sewing patterns, scrap quilts patterns leftover fabric.

Blue Beauty

We hebben warme herinneringen aan de jaren ‘90 toen we onze eerste make-up mochten uitkiezen. Blauwe oogschaduw en nagellak waren het toen en zijn nu volledig terug. Kies een blauwtint naar wens, want alles wat blauw is, is goed. Van pastel- tot marineblauw, smeer maar op voor een frisse look. Op de catwalk zagen we modellen met aquablauwe eyeliner, ijsblauwe oogschaduw en zelfs blauwe mascara. De trend is perfect voor wie een statement wil maken en durft te experimenteren met kleur.

Jouw zoekwoorden op Google en Pinterest dit jaar:
Blue eyeshadow aesthetic, fun blue nails, light blue makeup en aqua makeup look.

Ook lezen: 5 x Outfitinspiratie met kobaltblauw

Foto door Cara Fuller

Slowcation

Vrije tijd. Rust. Ontspanning. Dit jaar plan je een extra trage vakantie (als je de trend volgt). Met focus op slaap (gestimuleerd door ASMR-geluiden) en op een relaxte locatie. Voor jou geen druk reisschema om zoveel mogelijk te zien. Wel ontbijt op bed, ontstressen en connecteren met jezelf. Nóg meer rust? Experimenteer met:

 • Digital detox: Neem tijdelijk afstand van je telefoon en internet. Eventueel voor bepaalde tijdsblokken per dag.
 • Solo traveling: Ga in je eentje op reis om te ontspannen en nieuwe plekken te ontdekken. Ideaal om exact te doen wat je zelf wilt.
 • Staycation: Vier vakantie in je eigen omgeving. Maak van je slaapkamer een oase van rust. Besteed wat extra aandacht aan het koken. En lees die stapel boeken uit die op je nachtkastje ligt.

Jouw zoekwoorden op Google en Pinterest dit jaar:
Staycation hotel, solo traveling, slow life, digital detox challenge en asmr sleep.

Ook lezen: 5 cabins in de Ardennen om van de herfst te genieten

gespreksstarter kaartjes

Big talk

Vergeet small talk, 2024 draait om big talk. Deze trend gaat over het zoeken naar manieren om je kwetsbaar op te stellen en diepere verbindingen aan te gaan. Weg met de oppervlakkige praatjes, dit jaar willen we openhartig met elkaar praten.

 • Start met nieuwsgierigheid. Toon oprechte interesse in je partner en vriendinnen en vraag door op hun antwoorden.
 • Deel je eigen ervaringen. Wees niet bang om kwetsbaar te zijn en jezelf open te stellen.
 • Stel diepe vragen. Ga beyond “Hoe was je dag?” en zoek naar vragen die echt tot nadenken stemmen.
 • Luister actief. Geef de ander echt je aandacht en luister met een open mind.
 • Oordeel niet. Creëer een veilige omgeving door geen oordeel te vellen over wat je gesprekspartner vertelt.

Jouw zoekwoorden op Google en Pinterest dit jaar:
Questions for couple to reconnect, hot seat questions, deep conversation starters, emotional intimacy en deep questions to ask friends.

Ook lezen: Onze favoriete gespreksstarter kaartjes

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

De beste tentoonstellingen en expo’s van 2024 in België

Volgend artikel

Met de financieel directeur in de lift

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.