/

De 5 leukste kerstboeken

Chocolademelk, dekentje, zetel… mét een goed kerstboek.

3 minuten
kerstboeken

Sla één van deze leukste kerstboeken open voor de ultieme feelgood kerstsfeer. Eerlijk is eerlijk, soms kun je de verhaallijn van mijlenver voorspellen, toch blijft het heerlijk om weg te dromen bij de magie van kerst. En soms staat er toch een onverwachte wending om de hoek. Een zalige tijdbesteding voor een avond op de zetel of tijdens een feestelijke kerst alleen.

1. Langste. Kerst. Ooit.

Zou jij iedere dag kerst willen vieren? Noëlle wel. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst is. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op kerstdag. Je vindt het boek hier.

€15 – Luitingh-Sijthoff

2. De kerstboekwinkel

Er zijn al 9 miljoen boeken van Jenny Colgan over de toonbank gegaan en dit jaar trakteert ze ons op een kerstboek. Als het Londense warenhuis waar Carmen werkt vlak voor kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel. De winkel heeft echter betere tijden gekend en wordt met sluiting bedreigd, tenzij er een wonder gebeurt. Carmen wil nee zeggen tegen de baan, maar ze laat zich toch betoveren: door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de ouderwetse boekhandel – en door de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Zal de magie van deze tijd van het jaar voor een kerstwonder zorgen? Je vindt het boek hier.

€25,99 – Luitingh-Sijthoff

3. Het Misletoe Motief

Hij haat de feestdagen. Zij kan er geen genoeg van krijgen. Los van het feit dat ze allebei bijzonder kerstige namen hebben, hebben Jonathan Frost en Gabriella Di Natale maar één ding echt gemeen: ze hebben een hekel aan elkaar. Dat én het feit dat ze beide in een van de meest geliefde, onafhankelijke boekwinkels van de stad werken. Kerst en boekwinkels blijkt een populair thema voor kerstboeken. Ook in dit boek blijkt dat de winkel op instorten staat. Zo worden ze opeens geconfronteerd met een nieuwe ongelukkige overeenkomst: dreigende werkloosheid. Geen van beiden is van plan zich vrijwillig op te offeren en dus sluiten ze een overeenkomst: wie in december meer verkoopt, mag in het nieuwe jaar blijven; de verliezer neemt ontslag. Met een arsenaal aan feestelijke trucs die ze uit haar mouw kan schudden, zou Gabby haar nemesis met gemak moeten overtreffen. Maar elke beweging van de moeilijk te peilen meneer Frost lijkt volledig ontworpen om haar uit het veld te slaan. En naarmate de feestdagen naderen, slaat de twijfel toe: zijn ze echt wel zo verschillend als ze dachten? Je vindt het boek hier.

€7,99 – KOBO Originals

4. Alles draait om kerst

Holly Winters is een workaholic. Al jaren stopt ze ziel en zaligheid in haar redactiewerk voor het televisieprogramma ‘Alles draait om liefde’. En nu haar baas ein-de-lijk van plan is om met pensioen te gaan lijkt niets haar beloofde promotie tot eindredacteur nog in de weg te staan. Enter Olivier Wolfs, zoon van mediamagnaat John Wolfs, die al een tijdje meedraait in de televisiewereld. Wanneer Holly hoort dat deze nepo-baby ook wel oren heeft naar de functie ziet ze haar kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar niets blijkt minder waar; Holly en Olivier krijgen beiden één, ultieme kans om te bewijzen dat zij de beste kandidaat voor de rol zijn. De uitdaging: een item maken dat gekozen wordt voor de jaarlijks terugkerende kerstuitzending. Holly is vastbesloten om haar onuitstaanbare concurrent te verslaan, want een ding is zeker: zij en Olivier hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan misschien een enorm, wederzijdse afkeer. En daar kan zelfs de magie van kerst niks aan veranderen… toch? Je vindt het boek hier.

€7,99 – KOBO Originals

5. De Kerstmis vriendenclub

Een iets minder traditioneel kerstscenario in De Kerstmis vriendenclub. Hannah en Finn hebben sinds hun studietijd elke Kerstmis samen doorgebracht. Ze kunnen toch nergens anders heen – Hannahs ouders zijn overleden en Finn is thuis niet meer welkom sinds hij uit de kast kwam. De groep verdubbelt zich wanneer ook Hannahs huisgenoot Priya en de Britse Theo aansluiten. Elk jaar worden hun kersttradities gekker en uitbundiger. Tien jaar na het begin van hun traditie, kondigt Finn aan dat hij naar Los Angeles gaat verhuizen. Dit zou dus weleens hun laatste gezamenlijke kerst kunnen worden. Hannah is bang dat ze haar zelfgekozen familie zal verliezen en is daarom vastbesloten om er de beste kerstdagen ooit van te maken. Tegelijkertijd probeert haar vriend haar te overtuigen om de volgende stap in hun relatie te nemen. En Finn? Hij worstelt met alles wat hij achter moet laten – met name zijn onuitgesproken gevoelens voor Theo. Betekent opgroeien hetzelfde als uit elkaar groeien? Deze Kerstmis wordt de groep gedwongen om te toe te geven wat ze voor elkaar betekenen, ook als het leven hen totaal verschillende kanten op stuurt. Je vindt het boek hier.

€20,99 – Boekerij

Liever een film? Ontdek onze favoriete kerstfilms.

Beeld: Madara Parma

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Win: de Salut kerstbox!

Volgend artikel

6 manieren om duurzamere kerstcadeaus te geven deze kerst

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.