/

Deze nieuwe spannende boeken kun je niet wegleggen

Thrillers en romans vers van de pers.

3 minuten
De nieuwste spannende boeken die je niet kunt wegleggen

Ben je op zoek naar een boek waar je helemaal in kunt verdwijnen? Een boek dat je meesleept en je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt? Dit zijn 5 spannende boeken die je niet weg kunt leggen. Vers van de pers. Van spannende oorlogsromans tot psychologische thrillers en een spannende whodunit met een vleugje humor.

1. Hoe ik mijn eigen moord oploste

Voor de fans van De jachtpartij van Lucy Foley, Richard Osman en de film Knives Out

Engeland, 1965. In een Engels stadje voorspelt een waarzegster het lot van de dan zeventienjarige Frances Adams: ze zal worden vermoord door iemand die ze kent. Niemand nam deze voorspelling ooit serieus, totdat Frances vermoord wordt aangetroffen in haar woonkamer.

Bij de zoektocht naar de moordenaar komt het goed van pas dat Frances haar rol als dorpsbemoeial serieus nam: met het verzamelen van roddels en geheimen over iedereen die ze ontmoette probeerde ze haar leven veilig te stellen ingeval de moordenaar ertussen zat. Kan Frances’ achternicht Annie de moordenaar ontmaskeren en de miljoenen erfenis van haar oudtante opeisen? Of zal het opgraven van het verleden haar in gevaar brengen? Je vindt het boek hier.

€21,99 – Boekerij

2. De verborgen bibliotheek van Warschau

Oorlogsroman voor lezers van De bibliotheek van Parijs en De boekhandel van Teheran

Warschau, 1939. Zofia vindt al haar hele leven troost bij boeken. Wanneer Warschau door Hitlers troepen onder de voet wordt gelopen en er overal bommen vallen, beseft ze dat haar geliefde boeken in gevaar zijn en moeten worden beschermd.

Zofia besluit alle boeken die ze kan vinden uit het puin te redden, ze te verbergen en een clandestiene boekenclub op te richten. Maar hoe dichter de bevrijding van Warschau nadert, des te gevaarlijker het leven wordt – en vluchten is niet voor iedereen mogelijk, zoals voor haar Joodse vriendin Janina, die zit opgesloten in het getto. Terwijl de vernietiging om hen heen raast, vecht Zofia om haar vriendin te redden. Dat doet ze met het enige wapen dat ze heeft: verhalen. Je vindt het boek hier.

€21,99 – HarperCollins

3. De bloemist

Psychologische thriller voor de lezers van Freida McFadden en B.A. Paris.

Amy Mackenzies leven gaat haar voor de wind. Haar bedrijf in bloemsierkunst floreert en ze heeft een bestand van vermogende klanten, onder wie twee wel heel glamoureuze: de architect James Elliott en zijn mooie vrouw Eleanor. Maar hoezeer ze ook probeert om deel uit te maken van hun wereld, Amy wordt nooit echt geaccepteerd.

Tot ze door het stel wordt ingehuurd om de bloemen te verzorgen voor een groot feest. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, kijkt iedereen direct naar Amy. De bloemist moet vechten om haar naam te zuiveren en ontdekt daarbij een nieuwe kant van de Elliotts. Maar Amy zelf verbergt een nog groter geheim. En tegen de tijd dat ze zich realiseert dat het verleden haar heeft ingehaald, is het misschien al te laat… Je vindt het boek hier.

€19,99 – HarperCollins

4. Doolhof van verraad

Meeslepende thriller vol onverwachte wendingen en verborgen motieven

Op een stormachtige nacht wordt de rust in Mechelen verstoord door de brute moord op Sade, een tiener met Haïtiaanse roots. De modus operandi van de dader vertoont veel gelijkenissen met een cold case die al twintig jaar onopgelost op de plank ligt. Om een onbekende reden werd toen de beste vriendin van een van de inspecteurs koelbloedig afgemaakt.

Is de moordenaar uit het verleden teruggekeerd of is er een copycat aan het werk? Of ligt de dreiging bij een racistische clan die sommige buurten van Mechelen terroriseert? Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, staat voor de taak om samen met haar gedreven teamleden de verscholen waarheid te ontrafelen. Terwijl de speurders wanhopig het licht laten schijnen op de duistere waarheid, zijn er verontrustende aanwijzingen dat de moordenaar een volgend slachtoffer in het vizier heeft. Voor team Diaz het goed en wel beseft, belanden ze in een doolhof van verraad … Je vindt het boek hier.

€22,50 – Phoenix Books

5. Wie het eerst liegt

‘Het leest als een trein en heeft alles wat je wilt in een thriller.’  – Reese Witherspoon

Evie Porter lijkt het perfecte leven te leiden met haar knappe, liefhebbende vriend Ryan, naar wiens zuidelijke landhuis ze binnenkort zal verhuizen. Er zit alleen één addertje onder het gras: Evie Porter bestaat niet echt. Alles wat ze de smoorverliefde Ryan tot nu toe over zichzelf heeft verteld, was een leugen.

In werkelijkheid is hij haar nieuwe opdracht. En oplichtster Evie weet dat ze het zich deze keer niet kan veroorloven nog een fout te maken als ze in leven wil blijven. Daarom houdt ze met bijna alles rekening – behalve met de vrouw die zich op een van Ryans feestjes voorstelt als Lucca Marino. Want Lucca Marino is Evies echte naam, die ze al jaren niet meer gebruikt. Een waarschuwing? Een dag later is de valse Lucca dood, en voor Evie is er maar één vraag: wie is de volgende? Je vind het boek hier.

Wie het eerst liegt

Beeld: Christin Hume on Unsplash

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Kleuranalyse door ChatGPT: ontdek je seizoen met AI

Volgend artikel

Hoe organiseer je een kledingruil?

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.