/

Een structured wall art maken: zo doe je dat

Geef je huis een unieke en arty touch met deze 3D structured wall art.

1 minuut leestijd
structured wall art maken

Structured wall art: Pinterest staat er vol mee. Met een speelse combinatie van texturen en dieptes geef je je huis een unieke, artsy eyecatcher. Wist je dat je deze kunstwerken heel simpel en voordelig zelf kan maken? Of je nou liefhebber bent van strakke lijnen of organische vormen, dit creatieve project geeft je de kans om met wat simpele materialen een meesterwerk tevoorschijn te toveren.

Materiaal

  • Muurvuller (alabastine), kant-en-klaar te koop in de doe-het-zelfzaak.
  • Lijmkam met uitsparingen
  • Lijmkam glad
  • Mdf-plaat
  • Lijstlatten
  • Hamer en nageltjes
  • Verf en verfborstel
  • Houtlijm of enkele nageltjes

Vrijwel alles van dit lijstje vind je in de doe-het-zelfzaak.

Tutorial

Bescherm je tafel, ze kan heel vuil worden. Smeer de muurvuller zo egaal mogelijk uit op de mdf-plaat. Houd de buitenste rand van de plaat vrij, daar komen straks de lijstlatten.

Gebruik een lijmkam om geometrische vormen in het oppervlak te maken. Houd opnieuw de buitenste randen van de plaat vrij voor de lijstlatten. Laat drogen. Verf je werk in de gewenste kleur en neem nu wel de randen mee zodat het een mooi geheel vormt.

Bij de meeste doe-het-zelfzaken kun je de lijstlatten in verstek laten zagen. Dat houdt in dat de uiteinden van de latjes in een hoek van 45 graden worden gezaagd. Wanneer je ze vervolgens vast lijmt, vormen ze een perfecte hoek van 90 graden. Zo oogt je kunstwerk wat professioneler.

Wat je zelf doet, doe je meestal beter

€25,99 | Uitgeverij Lannoo

Vond je dit een leuke DIY? Met het boek I couldn’t buy it, so I made it neem je het creatieve heft in handen en maak je je unieke design pieces helemaal zelf. Kies uit de 25 stap-voor-stap tutorials met een frisse mix van heel toegankelijke en meer high level DIY-projecten. En pimp zo je hele interieur – van de living tot het kleinste kamertje – met budgetvriendelijk en persoonlijk design.

Extra voordeel: je hoeft zelf geen voorkennis of machines in huis te hebben om aan de slag te gaan. Auteur Lies Van Driel, oprichtster van StudioFluo, legt je haarfijn uit welke materialen je nodig hebt en waar je ze goedkoop kan vinden. Vandaag deelt ze alvast een van haar favoriete DIYs uit het boek: de 3D structured wall art.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

5 plekken om te wandelen tussen de paarse heide

Volgend artikel

Vriendschap beëindigen: zo maak je het uit met een vriendin

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.