Eet geen dierendag: 5 x vegetarische inspiratie

Van chefs van eigen bodem.

1 minuut leestijd
vegetarische inspiratie

Vandaag is het Dierendag. Of hoe wij het liever noemen: eet-geen-dierendag! Want het is een beetje gek om vandaag het bestaan van je schattige pup of konijn te vieren, maar ’s avonds wel een stuk koe of varken op je bord te hebben, niet? Daarom delen we vandaag 5 x vegetarische inspiratie voor heerlijke gerechten van Belgische chefs.

vegetarische inspiratie
Beeld: The Messy Chef

1. Herfstige bladerdeegtaart van The Messy Chef

Jelle is misschien wel de grappigste Chef van België. Naast zijn zalige receptjes volgen we hem ook voor z’n humoristische posts op Instagram. En hoewel hij flink opweg is om een echte BV te worden (hij is momenteel te zien in De Verraders op VTM), blijft hij ons wekelijks verblijden met recepten. Deze bladerdeegtaart met pompoen is perfect voor het herfstseizoen. Je vindt het recept hier.

vegetarische inspiratie
Beeld: Culinaire Ambiance

2. Gelakte aubergine door Seppe Nobels

Dat vegetarisch ook heel fancy kan zijn bewijst Seppe Nobels. Deze chef staat bekend om het gebruiken van groenten in de hoofdrol van zijn gerechten. Na jarenlang aan het roer te hebben gestaan bij populair restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen, startte hij in 2021 een nieuw project. In restaurant Instroom serveert hij samen met een team van nieuwkomers met verschillende nationaliteiten een unieke fusionkeuken. Wij tippen je graag deze gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda. Het recept vind je hier.

vegetarische inspiratie
Beeld: Pascale Naessens

3. Vegetarische lasagne van Pascale Naessens

Pascale staat bekend om haar gezonde recepten en het gebruik van verse ingrediënten. Ook deze lasagne maak je zonder pakjes. Er komen zelfs geen lasagnevellen aan te pas: met plakjes courgette bouw je deze lasagne op. Met als resultaat een warme ovenschotel boordevol groente, perfect voor na een lange herfstwandeling. Ontdek het recept hier.

vegetarische inspiratie
Bron: VRT

4. Typisch Belgisch door Jeroen Meus

Jeroen heeft geen toelichting mee nodig, is hij niet dé TV chef van België? Hij bewijst dat ook de traditioneel Belgische keuken perfect vegetarisch kan worden gemaakt met deze geroosterde prei à la Flamande met geitenkaas en kappertjes. Lees het recept hier.

5. Shakshuka met feta door Sergio Hermans

Oké, hier spelen we een klein beetje vals: Sergio Herman werd namelijk net over de grens in Zeeuws-Vlaanderen geboren. En nee, dat ligt dus niet in Vlaanderen. Maar na enkele succesvolle restaurants in Antwerpen (The Jane, Le Pristine) en natuurlijk zijn Friet Atelier, zien we hem toch een beetje als Belgische chef. En daarom delen we ook graag zijn recept voor Shakshuka: officieel een ontbijtgerecht uit het Midden-Oosten, maar wij eten het ook graag als avondeten.

Lees ook: recept voor een snelle vegan wok

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

#LisaintheCity: red flags tijdens het daten

Volgend artikel

ARMEDANGELS heeft de perfecte quilted jacket

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.