Onze favoriete gespreksstarter kaartjes

Voor meer diepgang in je gesprekken.

2 minuten
gespreksstarter kaartjes

Zeg eens eerlijk: wanneer had jij voor het laatst een echt diepgaand gesprek met je dierbaren? We babbelen gemakkelijk over koetjes en kalfjes, maar het is soms een uitdaging om écht de diepte in te gaan. Een oplossing die steeds populairder wordt, zijn gespreksstarter kaartjes. Deze kaartensets beloven een nieuwe dimensie toe te voegen aan je sociale bijeenkomsten door intrigerende vragen te stellen en diepgaande conversaties te stimuleren. We zetten onze favoriete sets voor je op een rij.

Verbinding in digitale tijd

In een wereld waar we vaak verstrikt raken in tekstberichten en social media-updates, lijken de goede oude persoonlijke gesprekken soms vergeten te worden. Gespreksstarter kaartjes kunnen helpen om weer gezellige face-to-face interacties aan te gaan. Of je nu met vrienden, familie of collega’s bent, deze kaarten helpen een brug te slaan tussen oppervlakkige praatjes en het ontstaan van diepere, betekenisvolle connecties.

Natuurlijk zou je ook zelf enkele vragen kunnen bedenken, maar niet iedereen is even creatief. Bovendien is bij sommige kaartensets zelfs nagedacht over de opbouw van het gesprek, waarbij je begint met luchtigere vragen om vervolgens te eindigen met hele persoonlijke vragen. Door de diversiteit aan vragen ontstaat er ruimte voor begrip, empathie en het delen van persoonlijke verhalen.

Onze favoriete gespreksstarter kaartjes

gespreksstarter kaartjes

1. Babbelbox – Hema

Hema verkoopt verschillende ‘babbelboxen’: een doosje met met 50 kaartjes met vragen, stellingen en dilemma’s voor levendige gesprekken. Ze hebben vier verschillende edities: de ‘babbelbox voor goede vrienden’, ‘voor echte vriendinnen’, ‘voor tortelduifjes’ en ‘voor leuke families’. Extra leuk: de babbelbox is heel betaalbaar!

Hema Babbelbox voor goede vrienden – €6

gespreksstarter kaartjes

2. We’re not really strangers

We’re not really strangers bestaat uit 3 verschillende setjes kaarten, elk op een ander niveau. Je start met het beantwoorden van enkele vragen van niveau 1: ‘perceptie’. Daarna ga je door naar de vragen van niveau 2: ‘verbinding’. Je eindigt met het laatste niveau: ‘reflectie’. Op die manier bouw je de diepgang in het gesprek op en begin je met wat luchtigere vragen. Dit spelt stelt vragen die je zelf niet zo snel zou bedenken, maar waarop je toch heel graag een antwoord zou willen weten. Naast de bekende set, zijn er ook speciale edities voor koppels (bijvoorbeeld de ‘break up kit’) of om in je eentje te doen (de ‘self love kit’).

We’re not really strangers – €25

gespreksstarter kaartjes

3. Diep’r

Diep. Dieper. Diepst. Hoe goed ken je elkaar nou echt? Dat is waar het om draait bij DIEP’R. Het vragenspel brengt je dichter bij elkaar met 50 vragen, verdeeld over drie categorieën. Van diep, dieper tot diepst, bepaal jezelf hoe diep je gaat. Het spel werd ontwikkeld door Nederlandse influencer Elise Boers en heeft inmiddels heel veel verschillende sets om met verschillende gezelschappen te spelen. Zo zijn er naast de gebruikelijke sets voor vrienden ook specifieke sets, voor wanneer een baby op komst is of om met je date te spelen.

Diep’r kaartspel, verschillende edities – €19,95

Een aanvulling op elke gelegenheid

Of het nu gaat om een informeel samenzijn, een familiediner of een teambuilding-evenement, gespreksstarter kaartjes passen bij elke gelegenheid. Ze breken het ijs, zorgen voor lachbuien en stimuleren reflectie. De kaarten zijn niet gebonden aan leeftijd of sociale groepen, waardoor ze een inclusieve en veelzijdige tool zijn om gesprekken te bevorderen. Dus: neem de volgende keer geen flesje wijn, maar een doosje kaarten mee naar dat diner met vrienden!

Beeld: Cottonbro Studios

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Climate quitting: maak positieve impact met jouw job

Volgend artikel

Color theory: zo combineer je gekleurde kleding altijd goed

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.