/

Hoe mijn ouders plots vergaderden met mijn baas

Dit is waarom je de link van je geplande videocall meerdere keren moet checken voor je hem deelt met je ouders.

2 minuten

Onhandige ontmoetingen met oude vlammen, pijnlijke vergaderblunders en onduidelijke dresscodes op de bruiloft van de baas. In deze rubriek: sociaal ongemak op de werkvloer om van te genieten, uiteraard omdat iemand anders het meemaakt. Dit is het verhaal van Lien, die per ongeluk een bring-your-parents-to-work-meeting organiseerde.

“Na een lange werkweek en een groot gevoel van opluchting startte ik mijn vakantie. Twee weken vrij. Eindelijk geen drukke kantoorroutine. Blij om mijn baas een paar weken niet te zien. Normaal vergaderen we minimaal drie keer per week online. Hij wenste me veel plezier op mijn vakantie, maar we vergaten onze meetings uit de agenda te verwijderen.”

Waar zijn mijn ouders?

“Later die week startte ik mijn werkcomputer op. Ik had mijn ouders beloofd hen te helpen met wat dingen op hun laptop en via een videocall kon ik meekijken op hun scherm. Ik maakte een ‘vergadering’ aan en kopieerde de link naar onze Whatsapp. Tevreden leunde ik achterover, wachtend tot ze zouden inloggen.

Tien minuten gingen voorbij en nog geen teken van mijn ouders. Ik wilde ze niet op jagen. Misschien hadden ze wat extra tijd nodig om hun computer op te starten. Terwijl ik wachtte, opende ik nieuwsgierig mijn vergaderagenda. Een lege agenda is altijd fijn om te zien. Maar leeg was hij niet: de vergadering met mijn baas die mondeling geannuleerd was, stond nog in de agenda. Deze stond merkwaardig genoeg op ‘bezig’.”

Verrassend vergadergezelschap

“Het koudzweet brak me uit. Dit was raar. Mijn baas wist dat ik niet online zou komen. Zonder dat ik het door had, had ik mijn ouders de link gestuurd naar de vergadering met mijn baas. Met een bang hart klikte ik de link aan, duimend om alleen mijn ouders aan te treffen.

Daar verschenen de gezichten van mijn ouders, helemaal hun blije zelf op de 30-jaar oude bloemenbank met familiefoto’s op de achtergrond. En aan de andere kant van het scherm: mijn directeur. Ik hoor mijn ouders nog enthousiast vragen wie hun onverwachtse gesprekspartner is en wat hij doet.”

Ik leek de enige die dit uitermate gênant vond.

Meet the parents

“Mijn ouders keken geamuseerd de camera in, zij houden iets te veel van babbels met nieuwe mensen. Ik leek de enige te zijn die dit uitermate gênant vond. Mijn baas verwelkomde me met een grote lach, “fijn om eindelijk jouw ouders te ontmoeten, Lien. Ik heb al véél nieuwe dingen over je gehoord”. Bij hem weet je nooit of hij je voor de gek houdt, of dat – in dit geval – mijn ouders echt gebruik hebben gemaakt van hun praatstoel.

Ik loodste mijn ouders met duidelijke instructies de meeting uit en verontschuldigde me bij mijn baas. Ik checkte nog 3x of ik de juiste link kopieerde en stuurde deze opnieuw naar mijn ouders. Gelukkig had ik nog voldoende vrij dagen op de teller om hiervan te bekomen. Nu hopen dat ik deze gênante verwarring niet nog weken hoef te horen als ik terug ben op het werk.”

Heb jij ook een ongemakkelijke situatie op de werkvloer meegemaakt?

Deel je ervaring via dit formulier.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Nieuwe jas? Die leen je bij Dressr

Volgend artikel

Zo vind je jouw agenda of planner voor 2024

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.