/

Last minute duurzame kerstcadeaus

Haal nog snel een origineel cadeau in huis. Zonder moeite, met veel impact.

2 minuten
Last minute duurzame kerstcadeaus

Het laatste weekend voor kerst is gepasseerd. Heb je nog niet alle cadeautjes bij elkaar gesprokkeld? Deze 10 last minute duurzame kerstcadeaus kun je met ieder budget deze week nog in huis halen. Online besteld zonder bezorgtijd of gewoon te koop in je supermarkt. Weinig moeite én groot effect, beloofd.

1. Kunst in huis: 3 maanden kunstuitleen (€50)

Met een kunstcheque breng je een beetje magie bij je geliefden thuis. Je geeft hen 3 maanden lang een mooi kunstwerk van Kunst in Huis. Het is een soort bibliotheekabonnement, maar dan voor kunst. De ontvanger mag zelf een werk uitkiezen en wisselen zo vaak ze wil. Ideaal om die lege muur aan te kleden en iets nieuws uit te proberen.

Bestel meteen je kunstcheque van Kunst in Huis

2. Tickets voor een verrassingenconcert in De Roma Antwerpen (€15)

Trakteer je geliefden op een uniek verrassingsconcert in De Roma in Antwerpen. De vorige edities waren een groot succes en uitverkocht. Eerder traden Sylvie Kreusch en Portland op. Wie vrijdag 2 februari op het podium staat, blijft een grote verrassing. Het ideale geschenk voor een muziekliefhebber. Origineel is het zeker. Spannend ook.

Koop meteen je tickets bij De Roma

3. Ecover wasmiddel en wasverzachter (€8-14)

Niets ruikt zo lekker als schone was. Waarom geen duurzaam wasmiddel geven die bijdraagt aan een schone wereld? Onze favorieten om cadeau te geven zijn Wol- & fijnwasmiddel en wasverzachter Appelbloesem & amandel.

Verkrijgbaar bij je supermarkt

4. Creatieve workshop (€60-100)

Maak de creatieveling in je familie blij met een creatieve workshop. Weven, pottenbakken, zeep maken, leren schilderen, manden vlechten, tapijtjes tuften… (Digitale) cadeaubonnen verkrijgbaar bij:

Foto: Gustavo Fring

5. Wondr shampoo bar (€9-13)

Zacht voor je huid én voor het milieu. Met deze handige zeepblokken verzorg je je haar optimaal. Schuimt en ruikt heerlijk. Een cadeau waar je iedere wasbeurt aan herinnert wordt. Veel apotheken hebben Wondr in hun assortiment.

Vind jouw verkooppunt in de buurt.

Meer lezen: 6 manieren om duurzamere kerstcadeaus te geven deze kerst

6. Museumpas (€59)

Geef de museumpas cadeau: goed voor een jaar vol verrassende uitstappen om (samen) van te genieten. Met de museumpas kun je naar meer dan 235 musea in heel België. van de grootste kunstschatten tot pittoreske tuinen en pakkende fotografie. Ook krijg je treintickets aan -50% en korting in museumshops.

Koop je museumpas nu online

7. Clipper & Pukka thee (€4-6)

De thee van Clipper en Pukka zijn niet enkel lekker, ook ecologisch zit het goed. Ze worden gemaakt met pure, natuurlijke ingrediënten en een zuiver geweten. Onze favorieten zijn Clipper organic chamomile & peach twist en Pukka Three Ginger.

Verkrijgbaar bij je supermarkt

8. Je favoriete boek uit eigen boekenkast (gratis)

De meest ecologische – én persoonlijke – cadeau uit dit lijstje: geef een boek uit je eigen boekenkast die jij dit jaar het beste vond met een kaartje erbij. Er is niets beters dan het delen van een leeservaring.

Foto: Tiana

9. Cadeaubon voor je lokale theater of muziekhuis

Niet in Antwerpen voor het verrassingsconcert in de Roma? Misschien nog beter: geef tickets van een lokaal theater of muziekhuis. Kies zelf een voorstelling of laat het open met een cadeaubon. Daarmee geef je meteen jouw gezelschap cadeau, dat is altijd feest.

10. Donatie aan het goede doel

Voor iemand die alles al heeft, of gewoon omdat het past bij de kerstgedachte: geef een donatie gemaakt in iemands naam cadeau. Kijk of je de donatie extra persoonlijk kan maken, door te schenken aan een goed doel dat aansluit bij de hobby’s en interesses uit wiens naam je doneert. Zo kun je bij het WWF een wild dier ‘adopteren’, perfect cadeau voor dierenliefhebbers.

Foto bovenaan: Liza Summer

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

6 manieren om duurzamere kerstcadeaus te geven deze kerst

Volgend artikel

De beste tips tegen de winterdip

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.