/

#LisaintheCity: New year… same me? 

"2024 hoeft niet per se beter te worden dan 2023"

1 minuut leestijd

’t Is van de moetes. Het maken van een lijstje met goede voornemens. Na de noodzakelijke kussen en nieuwjaarswensen in januari, volgt ongetwijfeld de “wat-zijn-jouw-goede-voornemens-voor-2024”-vraag. Het lijkt wel of alles beter moet. Gezonder. Fitter. Meer abs. Volwassener. Meer. Vaker. Of net minder. 

Op 1 januari 2023 besliste ik dat ik het komende jaar zéker 5 kilogram kwijt wilde. Mop van het jaar – of eerder van de eeuw: ik kwam zes kilogram bij. En nee, dat is jammer genoeg niet te wijten aan spiermassa. Nog zo iets dat elk jaar op mijn lijstje met goede voornemens terugkeert: vaker sporten. En het schriftje dat ik vorig jaar in december kocht om te ‘journallen’ en zo ‘bewuster te worden van mezelf’, ligt al 12 maanden en vooral met lege bladzijden en wat ezelsoren onder in de kast. 

Ondanks het feit dat ik geen enkel van mijn goede voornemens in 2023 waar kon maken, had ik tóch een prachtig jaar. Een jaar waar ik veel uit leerde en waar ik heel erg dankbaar voor ben. Er gebeurde dingen die niet eens bij me opkwamen toen ik mijn doelen neerpende en nadacht over goede voornemens.

Er waren een paar korte (solo)tripjes. Ik vond een verrassend toffe job (tussen makelaars nog wel – wie had dàt gedacht). Er staat opnieuw een eigen auto voor mijn deur en ik genoot des te meer van de vrijheid daarvan. Ik ging viraal op socials. En ik zette mijn handtekening op een oprichtingsakte van mijn eigen vennootschap. Ik ondervond voor het eerst de deugd van gesprekken met een psycholoog. Ik heb belachelijk veel gehuild in 2023, maar nóg vaker hardop gelachen. Ik kreeg een toegangsbadge in een mediabedrijf. Mijn naam staat af en toe onder krantenartikels. Ik maakte nieuwe vrienden. 

En dat alles heb ik bereikt, ondanks het feit dat er een pens te zien is wanneer ik mijn (intussen te strakke) jeans draag, geen vijf kilometer aan één stuk kan lopen zonder er bij neer te vallen en zonder te journallen bij kaarslicht om 6 uur ’s ochtends, na een yogasessie. 

Dus fuck goede voornemens. Dit jaar maak ik er geen. Want 2024 hoeft niet per se beter te worden dan 2023. Cheers! 

Lisa

Lisa Van de Velde (31) woont en werkt in hartje Antwerpen. Wannabe Carrie Bradshaw, maar eerder een Bridget Jones kind of girl. Ze neemt je in haar maandelijkse column in Salut magazine mee in het leven van een single millennial in Antwerpen op de vooravond van haar carrière. Sex &The City. Maar dan… anders.

Vorig artikel

Onze favoriete alternatieven voor een dagboek

Volgend artikel

Boeken die je helpen met je goede voornemens

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.