/

Met de financieel directeur in de lift

"Hij was zó groot". De directeur wist exact welke lengte Mieke bedoelde.

2 minuten

Onhandige ontmoetingen met oude vlammen, pijnlijke vergaderblunders en onduidelijke dresscodes op de bruiloft van de baas. In deze rubriek: sociaal ongemak op de werkvloer om van te genieten, uiteraard omdat iemand anders het meemaakt. Dit is het verhaal van Mieke, ze vertelde haar collega’s beeldend over het geslachtsdeel van een tv-man als een directeur bij hun in de lift stapt.

“Eerste weken bij een nieuwe werkgever zijn altijd spannend. Je hoopt jezelf zoveel mogelijk genânte sitauties te besparen. Je doet je best om het kantoor te leren kennen en namen van collega’s te onthouden. Ik was net gewisseld van werk en mijn eerste week begon echt goed. Ik was in mijn element en merkte dat de klik met mijn collega’s juist zat. Mijn zelfzekerheid werd versterkt doordat ik meteen bruikbare inzichten kon delen tijdens verschillende vergaderingen. Én omdat mijn verhalen en grapjes gesmaakt werden. Maar misschien had ik die eerste twee weken toch iets rustiger aan moeten doen.

Hij was écht groot

In mijn derde week ontving ik een vergaderverzoek van de financieel directeur. Iemand waarvan ik niet had verwacht om samen mee te moeten vergaderen. Of beter gezegd, ik hoopte haar lange tijd niet meer tegen te komen. Dit was de vrouw die ik een week geleden in de lift had verrast met een smakelijk, maar vooral ongepast verhaal.

Ik was nieuw op kantoor, ik wist nog niet wie de grote bazen waren. En ik wilde indruk maken op collega’s. Hen entertainen. Ik ga goed op mensen aan het lachen maken. Terwijl ik in de lift stond met een paar collega’s, vertelde ik enthousiast over een aflevering van Adam zkt. Eva waarin mensen naakt daten en waarin een bekende verleider van Temptation Island meedeed. Ik schilderde levendig het tafereel en deelde geschokt hoe groot zijn geslachtsdeel was (écht groot). Met handgebaren en al.

Ze begreep exact welke lengte ik aanduidde.

Precies op dat moment stapte zij de lift binnen, recht in mijn verhaal. Ik maakte mijn laatste twee zinnen af in de waan dat die niet te plaatsen waren zonder de context. Een paar verdiepingen later stapte ze uit en barsten mijn collega’s in lachen uit. “Mieke, weet je wel wie dat was?” Volgens hen had ik mezelf keihard voor schut gezet en begreep ze exact welke lengte ik aanduidde.

Vurig over andere proporties

Nu zat ik met haar aan tafel om de communicatie omtrent de jaarrekening te bespreken. Mijn ongemak was onmiskenbaar. Ik voelde de schaamte door mijn aderen stromen en probeerde krampachtig mijn gênante verhaal uit mijn hoofd te zetten. Elke keer als ik haar aankeek, zag ik haar gezichtsuitdrukking voor me op het moment dat ze de lift instapte. Haar verbazing, haar ongemak.

Ik probeerde mijn beste professionele houding aan te nemen. Ze leek het liftincident te zijn vergeten, of ze deed in ieder geval alsof. Ze besprak de jaarrekening en ik luisterde aandachtig. Na het gesprek verliet ik haar kantoor en was opgelucht dat het voorbij was. Blij dat ik haar kon laten zien dat ik nog vuriger over andere, meer professionele proporties (de bedrijfsresultaten) kon praten. Mijn lesje in discretie wanneer je over penislengtes spreekt, heb ik wel geleerd. Hoewel ik een onuitwisbare indruk op veel collega’s heb gemaakt, vertel ik geen ongepaste verhalen meer in de lift.”

Heb jij een genânte situatie meegemaakt op de werkvloer? Deel hem met Salut Magazine.

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

De grote mode, beauty en lifestyle trends voor 2024

Volgend artikel

5x De beste cosy games om te ontstressen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.