//

Met deze apps houd je je goede voornemens wél vol

En het begin van de lente is het perfecte moment om hiermee te starten.

3 minuten
apps goede voornemens

Had jij dit jaar goede voornemens of zijn deze allang gesneuveld? Geen zorgen, dat ligt niet aan jou, onderzoek toont aan dat de meeste mensen hun voornemens maximaal 3 weken volhouden. En dat ligt volgens ons vooral aan de periode waarin we onze goede voornemens maken. Dat moeten we niet in de donkere winter doen, nee, het begin van de lente is het échte juiste moment voor nieuwe voornemens. Nu dus.

Deze apps helpen je een handje bij je goede voornemens

Klinkt best logisch toch? De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en de natuur staat weer in bloei. Dat is een veel betere voedingsbodem voor het starten van nieuwe routines en gewoontes dan putje winter, wanneer ons energielevel zo ongeveer onder 0 is. De lente start wanneer de dag en nacht precies even lang duren, dit jaar is dat op 20 maart. Mocht je je mislukte goede voornemens een nieuwe kans willen geven, dan is dit het beste moment. Om je een handje te helpen, delen we onze favoriete apps om je goede voornemens vol te houden.

Lees ook: Boeken die je helpen met je goede voornemens

apps goede voornemens

1. Voor iedereen die z’n goede voornemens vergeet

De app Habit, gratis te downloaden voor iOs of Android

Welk goed voornemen je ook hebt, Habit helpt je erbij. De app staat vol suggesties voor goede gewoontes (meer water drinken, op tijd naar bed gaan, stoppen met roken etc), maar je kan zelf gewoontes toevoegen en die volledig customizen. Zelf gebruik ik deze voor m’n nieuwe gewoontes (skincare routine, een wekelijks selfcare momentje) maar ook om überhaupt gewoontes te tracken (of m’n anticonceptiepil niet vergeten in te nemen). Met de app zet je je gewoontes om in to do’s die je kan afvinken en voor mij werkt dat heel goed!

apps goede voornemens

2. Voor iedereen die een geheugensteuntje kan gebruiken

De app Random Reminder, gratis te downloaden voor iOs of Android

Goed voornemen voor dit jaar: wat liever voor jezelf zijn. En soms heb je daar een geheugensteuntje voor nodig. Zoals: Alles komt goed. Je bent een leuk mens. Jij mag er zijn, precies zoals je bent. Of: You’ve got this! tijdens een drukke werkdag. Gelukkig is ook hier een app voor. Met de Random reminder app kun je vooraf instellen dat je op random momenten een reminder krijgt, bijvoorbeeld van persoonlijke mantra’s. Zo krijg je op een willekeurig moment een vriendelijk berichtje van jezelf. Je kiest zelf de tekst en de reminderfrequentie.

goede voornemens apps

3. Voor iedereen die vergeet water te drinken

De app Plant Nanny, gratis te downloaden voor iOs of Android

We weten het allemaal: goed hydrateren is belangrijk. Toch kan er soms een hele werkdag voorbij gaan zonder dat ik een glas water heb gedronken. De app Plant Nanny maakt water drinken leuk: de app houdt bij hoeveel water je drinkt op een dag en herinnert je te hydrateren. Om je te motiveren, groei je jouw eigen plant met elke slok die je neemt. Dat je jezelf laat uitdrogen ah là, maar je eigen digitale boompje laten verdorren gaat natuurlijk een stap te ver. En daarom werkt deze app zo goed!

apps goede voornemens

4. Voor iedereen met een gat in de hand

De app ROOV, gratis te downloaden voor iOs of Android

Met ROOV krijg je meer grip op je uitgaves. De app is je persoonlijke boekhouder, die al je uitgaven en inkomsten gemakkelijk bijhoudt. De app wordt ondersteund door de Nationale Bank van België en is dus compleet veilig om te gebruiken. Je kunt verschillende rekeningen van verschillende banken toevoegen (handig als bijvoorbeeld je persoonlijke rekening en gezamenlijke rekening bij een andere bank zitten). Als je geen idee hebt waarop je zou kunnen beginnen besparen, helpt de ROOV-app je met een duidelijk overzicht te krijgen.

apps goede voornemens

5. Voor iedereen die wat meer rust nodig heeft

De app Balance, tijdelijk gratis te downloaden voor iOs of Android

Een van mijn goede voornemens is om vaker te mediteren. Maar met een brein dat altijd stuitert, verveel ik me al snel tijdens het mediteren of begin ik boodschappenlijstjes te maken. Toch lukt het me sinds kort om te mediteren, dankzij de app Balance. De app won afgelopen jaar de ‘app of the year award’ van Google, en omdat de vieren kun je de app nu een heel jaar gratis proberen – de moeite waard. In de app vind je verschillende meditaties, kort en lang, geschikt voor elk moment. Zeker nu de app gratis is, moet je het eens proberen. Uiteraard vink ik m’n meditatie netjes af in m’n habit tracker, dat helpt ook.

Veel succes met je goede voornemens. En als het toch niet lukt, dan probeer je op 1 januari gewoon weer opnieuw!

Ps. als we dan toch bezig zijn over een nieuw begin: het begin van de lente is ook het ideale moment om een dagboek te starten.

Beeld: Kelsey Smith

Marlous

Marlous (31) haar tweede natuur is delen. Wat zij leuk, mooi of inspirerend vindt, deelt ze vol enthousiasme op Salut, Instagram en haar blog. Van een nieuwe koffiebar in de stad tot gezellige date-ideeën. En van duurzame interieuroplossingen tot handige tips voor loononderhandelingen. Alles wat Marlous deelt maakt het leven leuker en groener.

Vorig artikel

Hoe organiseer je een kledingruil?

Volgend artikel

Dit zijn alle vintage designer shops in Antwerpen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.