Van 23 tot 29 oktober vindt de eerste Week Zonder Vlees plaats in België. Verschillende merken, waaronder Beyond Meat, BONMUSH, De Vegetarische Slager, HelloFresh, en supermarkten Albert Heijn en Carrefour sporen hun klanten komende week aan om (vaker) vegetarisch te eten.
De eerste Belgische editie
Deze eerste Belgische editie vormt de eerste stap in de Europese uitrol van dit van oorsprong Nederlands initiatief. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de financiële tussenkomst van de Europese Commissie, als onderdeel van de Green Deal.
Iedereen kan meedoen door zich aan te melden op www.weekzondervlees.be. Na inschrijving ontvang je nieuwsbrieven vol tips en inspiratie. Tijdens de Week Zonder Vlees krijg je bovendien toegang tot het kickstart magazine en de speciale Belgische Week Zonder Vlees recepten, om zeven dagen lang genoeg inspiratie op te doen om te genieten van de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten.
Klaar voor de start?
Om morgen meteen goed van start te gaan, delen wij alvast onze favoriete veggie recepten van de Week Zonder Vlees. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.
Lees ook: 5 x vegetarische inspiratie van Belgische chefs
Beeld: Robert Borges