/

Nieuwe jas? Die leen je bij Dressr

Waarom kleding lenen bij een kledingbibliotheek zo’n goed idee is.

1 minuut leestijd
Waarom kleding lenen bij de kledingbibliotheek zo’n goed idee is.

Een collega kwam laatst het kantoor binnen met een prachtige manteljas. Eentje die we nog niet eerder bij haar hadden gezien. Een jas van een mooie wollen stof met pastelkleuren. Super zacht, duidelijk van premium kwaliteit. En het is niet dat deze collega nooit mooie kleding draagt, maar deze jas was uitzonderlijk. Nonchalant vertelde ze dat ze hem geleend had bij Dressr, de kledingbibliotheek.

Collectieve garderobe

We zijn gewend om onze boeken bij de bibliotheek te lenen, huren een auto op vakantie en zijn gekend bij de kunstuitleen en spelotheek om ook met kunst en speelgoed te kunnen variëren in huis. Kleding lenen kennen we vooral voor kostuums en feestkleding. Aan dagdagelijkse mode-items hadden we nog niet gedacht. Tot die jas van de collega.

En waarom ook niet? Een collectieve garderobe is milieuvriendelijker, bespaart geld, neemt minder ruimte in beslag en biedt vrijwel onbeperkt nieuwe outfits om te dragen.

Stijlen en trends uitproberen

Experimenteer met kledingstijlen en -trends op een verantwoorde manier. Denk aan kwalitatieve items die bij de trend ‘Quiet luxery’ passen (leen een zijden blouse van €400 voor een klein prijsje) of probeer een powersuit van ribfluweel. Nieuwe kleding uitproberen helpt je bij het vinden van een stijl waar jij je goed in voelt. Je zit niet direct aan een kledingstuk (of schuldgevoel) vast. Zo breng je afwisseling in je kleerkast op een verantwoorde manier. En vind je na de leenperiode het item te leuk om terug te sturen? Dan kun je het gewoon kopen.

Welke kleding je nu wilt lenen

Dit zijn onze favorieten die je meteen kunt lenen bij Dressr:

Leer verder onder de afbeeldingen

Dressr: de garderobe van je dromen

Met een showroom in Mortsel (Antwerpen) en webshop, maakt Dressr kleding lenen gemakkelijk. Je krijgt toegang tot 45 kledingmerken en ruim 900 items. Denk aan de tassen van Lies Mertens, kleding van Terre Bleue en Gigue en juwelen van AR.M en LAURE DE MEES.

Het platform is een project van onderneemster Caroline Baeten, dat ze startte als duurzaam antwoord op de huidige, vervuilende fast fashion industrie. Je neemt een abonnement zodat je 2, 3 of 4 items per maand kunt lenen of komt eenmalig iets huren. Circulaire mode ten top. Caroline slaagde er de afgelopen maanden in om € 250.000 op te halen om de groei van Dressr te garanderen. Een fantastische prestatie, zeker wetende dat het als vrouw (en zwanger zijnde) een extra drempel is om financiering op te halen.

Alle afbeeldingen via Dressr

Cleo

Cleo (33) houdt van kleding. Van mooie stoffen, mooie kleuren, mooie patronen. Om te bekijken, om te dragen, om te maken en om te verzorgen. Voor Salut magazine zoekt ze stijlvolle kledingstukken van eerlijke merken voor kleurrijke combinaties. Verder spit ze graag tweedehandswinkels uit en kijkt ze naar andere makers op Youtube.

Vorig artikel

Hoe begin je een boekenclub?

Volgend artikel

Hoe mijn ouders plots vergaderden met mijn baas

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.