Onze favoriete koffiebars in Antwerpen

Hier vind je de beste koffie, gezelligste terrasjes en lekkerste desserts.

2 minuten
Ontdek de beste koffiebarren in Antwerpen, de Europese koffiehoofdstad. Van de bekende Caffenation en Kolonel Coffee tot nieuwkomer Foelie.

Koffieliefhebbers, opgelet! Antwerp Coffee Week (8 – 14 april) is begonnen. Een week lang organiseren koffiebars in Antwerpen proeverijen, gok-de-koffie en andere kleine koffie-acties. Tijd om langs te gaan in de Europese koffiehoofdstad. Maar waar moet je heen voor de beste koffie?

1. Caffenation

Caffenation is al 20 jaar de OG koffiebar van Antwerpen. Ze branden eigen koffie van topkwaliteit en ervaren barista’s weten altijd perfecte koffie te zetten. Met 4 vestigingen maken ze hun slogan “giving people a Second Home” helemaal waar. Hier ga je heen als een fijne plek zoekt om af te spreken, een boek te lezen of te werken.

  • Antwerp PAKT, Lamorinièrestraat 161, 2018 Antwerpen – Fantastisch teras in het groenkwartier.
  • Antwerp CITY, Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerp – De OG koffiebar.
  • Antwerp BLUE, Mechelsesteenweg 127, 2018 Antwerp – Nieuwste locatie met veel ruimte om te werken.
  • Antwerp KOCO, Volkstraat 2 (Eat Dust store), 2000 Antwerpen – Hier is alles plant based.

2. ToiToiToi Coffee

In het oude stadscentrum vind je ToiToiToi, hier zijn koffie en lokale cultuur de hoofdingrediënten. Je kunt er brunchen en er worden muziekoptredens georganiseerd. Ze hebben een leuk terras waar je makkelijk de hele dag blijft plakken. Je schakelt in de namiddag moeiteloos over naar een wijntje met borrelplateau. Én ToiToiToi heeft een eigen ijssalon.

Lange Koepoortstraat 42, 2000 Antwerpen

3. Andy Roasters

Andy Roasters is een funky koffiebar en branderij die bekend staat om zijn specialty coffee. Espresso, filterkoffie, batchbrew of een handbrew, ze maken het allemaal. Onze favoriet? Ijskoffie geserveerd in een bierflesje. Ook niet onbelangrijk: Andy opent om half 8 al zijn deuren, ideaal om je dag als vroege vogel goed te starten.

Amerikalei 82, 2000 Antwerpen

4. Kolonel Coffee

Op zoek naar een koffiebar met zonnig terras? Kolonel Coffee heeft twee locaties waar je heerlijk kunt zitten in de zon. Beide zaken zijn licht en ruim, hebben leuke zithoekjes en een grote tafel voor werkende mensen (of groepen). In de kelder van de Montignystraat heeft Kolonel zijn eigen branderij.

  • Kolonel coffee bar, Montignystraat 51, 2018 Antwerpen
  • Kolonel & Reede, Ankerrui 15, 2000 Antwerpen

5. Tartoer Coffee Bar

Deze gezellige koffiebar vind je midden in ’t stad. Lekkere koffie, leuk terras én veel taartjes en desserts (cinnamon rolls! Enorme brownies!) Ook fijn: Tartoer heeft ook veel vegan opties.

Korte Koepoortstraat 2, 2000 Antwerpen

6. Rush Rush

Deze top koffiebar zit op Zurenborg in een prachtig pand. Bij Rush Rush worden eigen koffiebonen gebruikt voor espresso en filterkoffie. Hier kun je ontbijten vanaf 10 uur en lunchen tot 15 uur. Laat je vooral adviseren voor je een koffiekeuze maakt, want er is veel te kiezen. Rush Rush won al meerdere Aeropress kampioenschappen.

Lange Altaarstraat 29, 2018 Antwerpen

7. Foelie Antwerpen

Goede koffie op een sfeervolle plek. Hier kom je naast koffie, ook voor een lekkere lunch en de supervriendelijke eigenaresse. Ze maakt eigen kombucha, focaccia en bolo de caco. En er staan altijd mooie bloemen.

Belegstraat 80, 2018 Antwerpen

Daarnaast nog een eervolle vermelding voor Nordica 31 en bakkerij Funk. Hier kom je vooral voor de lekkerste smørrebrød en vegan gebakjes, maar ze serveren ook hele goede koffie. En ze doen allebei mee aan de Antwerp Coffee Week!

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

De ultieme gids: hoe stel je een persoonlijke Capsule Wardrobe samen?

Volgend artikel

Leestips: hoe weet je of je een kind wilt?

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.