Onze favoriete vegan restaurants in België

Zo wordt meedoen met Try Vegan wel heel makkelijk.

2 minuten
vegan restaurants in België

Vandaag is het World Vegan Day én de start van Try Vegan, een challenge om tussen 1 en 30 november zoveel mogelijk vegan te eten. Een maand vegan eten, betekent lang niet dat je elke dag achter de kookpotten hoeft te staan, er zijn genoeg restaurants waar je volledig plantaardig kunt eten. We delen onze favoriete vegan restaurants in België met je.

Vegan restaurants in België: onze favorieten

1. Humus x Hortense

We trappen af met misschien wel het beste vegan restaurant in België: Humus x Hortense in Brussel. Het restaurant heeft niet alleen 1 Michelinster, het staat ook op nummer 9 van de wereldwijde ranglijst van beste groenterestaurants. Een reservatie is hier een must, maar zeker de moeite! Misschien als feestelijke afsluiter na een maand Try Vegan? 😉

2. Spritz

Kaasplankjes, romige pastasauzen en dubbeldikke tiramisu: niet iets waar je aan denkt bij plantaardig eten. Maar chefkok Luna Trapani weet zelfs de harten van Italianen te veroveren in haar restaurant in Antwerpen. Met een toplocatie onder de kathedraal is het ook een ideale stop voor een daguitstap. Ook fijn: de menukaart heeft heel schappelijke prijzen.

3. Lento

Restaurant Lento in Hasselt mocht al tweemaal de Belgian Vegan Award in ontvangst nemen, en terecht.  Lento legt je graag in de watten met bourgondische en heerlijke gerechten die een kunstwerkje op je bord vormen.

4. Lil Bao

Bij Lil Bao in Brussels haal je Bao buns. Deze Tawaiaanse streetfood bestaat traditioneel gezien uit een gestoomd broodje vlees met toppings, maar Lil Bao laat zien dat ze ook perfect vegan kunnen. Goede snack voor een dagje Brussel.

5. Camionette

Camionette is het fancy zusje van welbekend vegan restaurant Camion. Deze vegan fine dining & wijnbar zit in het hippe PAKT, in het Groenkwartier in Antwerpen. Perfect om je een avondje in de watten te laten leggen óf hippe natuurwijntjes te drinken aan de bar.

6. Tastebuds

Zin in vettig fastfood? Ook dat kan volledig vegan. Bij Tastebuds in Antwerpen kun je terecht voor loaded fries en dikke smash burgers.

7. WildN

Bij restaurant WildN serveert sterrenchef Bart De Pooter samen met zijn team de lekkerste plantaardige gerechtjes. Niet voor niets ontving het restaurant dit jaar een Green Michelin star. Salut magazine mocht tijdens de kick off van Try Vegan enkele gerechten proeven van het menu en we raden je aan om met spoed een tafeltje te reserveren!

Doe mee met 16.000 Belgen en kies vaker plantaardig

Try Vegan, een initiatief van de Belgische organisatie BE Vegan, nodigt gedurende de maand november alle Belgen uit om te ontdekken hoe lekker, gezond en gevarieerd vegan eten is. Je kunt je gratis aanmelden op de website. Na je inschrijving krijg je een digitaal starterspakket waarmee je aan de slag kan. Het coachingsprogramma bestaat onder andere uit 3 mails per week met een weekmenu, recepten, achtergrondinformatie, tips en leuke winacties. Daarnaast kan je ook vragen stellen aan een ervaren diëtiste en in de Try Vegan-Facebookgroep kan je ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

Lees ook: onze favoriete koffiebars in Antwerpen

Beeld: Rosan Steenbruggge 

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

6 x Herfstvakantie leestips

Volgend artikel

Waarom heb ik niets om aan te trekken?

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.