Op wintervakantie in Friesland

5 winteractiviteiten in het noorden.

2 minuten
Op wintervakantie in Friesland

Dat Friesland (provincie in Nederland) ook tijdens de winterperiode de moeite waard is, weten de Friezen al langer dan vandaag. Ze zijn dan ook niet voor niets de gelukkigste inwoners van Nederland, zelfs van een winterdip lijken ze geen last te hebben. Friezen weten perfect hoe je volledig kan opladenzodat een korte wintervakantie in Friesland voor een flinke portie nieuwe energie zorgt.

Zo geniet je in het Dark Sky Park Lauwersmeer van een sprankelende sterrenhemel, kunnen durvers zich wagen aan het winterwadlopen en laat spektakelmuscial ‘De Tocht’ je de Elftenstedentocht zelf beleven. Plan deze winter een mini-vakantie naar Friesland met deze 5 unieke activiteiten. 

Wadlopen in winterwonderland

©Marcel van Kammen

Tijdens de wintermaanden waait het flink en is het weer onstuimiger. Voor Friezen is dit de perfecte uitnodiging om uit te waaien aan het wad. Maak een wandeling langs de dijk terwijl je geniet van het zicht over de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed. Echte doorzetters kunnen zich ook wagen aan winterwadlopen, een wandeling van 3,5 uur naar Schiermonnikoog. Onder leiding van een ervaren gids ontdek je de schoonheid van dit natuurgebied en ervaar je hoe ploeteren door de modder voor totale ontspanning zorgt. 

De Elfstedentocht musical

©Joris van Bennekom

Musical ‘De Tocht’ brengt een meeslepend verhaal over de onbreekbare band tussen vijf jeugdvrienden die samen de Elfstedentocht willen schaatsen. Maar wanneer een van hen een diep bewaard geheim met zich meedraagt, staat er meer op het spel dan het volbrengen van deze uitdagende tocht. Musical ‘De Tocht’ is een eerbetoon aan de legendarische schaatstocht langs de 11 steden. Het wordt gespeeld op een 360° ijsvloer van maar liefst 2.000 m² en geeft je dé kans om de sfeer van de Elfstedentocht zelf te beleven.

Ook lezen: Vijf Franse stedentrips met de trein

Sup clean-up

©Lydia Annema

Suppen op het water is ook in de winter te doen. Met een warm wetsuit weliswaar. In Friesland wordt het omgetoverd tot duurzame activiteit en mag je tegelijkertijd drijvend afval uit het water vissen. Op deze manier help je mee om zowel de natuurreservaten als de grachten in de steden schoon te houden. Verschillende ondernemers in Friesland moedigen jong en oud aan om op een supboard te stappen en hun steentje zo bij te dragen.  

Het donkerste plekje van Nederland

©Marcel van Kammen

Nederland telt twee locaties, beide gelegen in Friesland, die door de International Dark Sky Association officieel erkend zijn als Dark Sky Park. Zowel op de Boschplaat op Terschelling als in Dark Sky Park Lauwersmeer zijn de nachten nog écht donker. Door de weinige luchtvervuiling blijft de duisternis behouden, hierdoor genieten bezoekers van een sprankelende sterrenhemel. Bij helder weer kun je de Melkweg zien en met een beetje geluk spot je zelfs het Noorderlicht!   

Rondtouren met een E-chopper

©Visit Friesland

Doordat de Friezen hun omgeving koesteren, ontstaan er steeds meer duurzame initiatieven. Zo kan je Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal Park De Alde Feanen met de E-chopper op een milieuvriendelijke manier verkennen. Deze elektrische scooters zijn tegenwoordig trouwens op steeds meer plaatsen in de provincie te huur, de perfecte manier om op een verantwoorde manier door de Friese natuur te rijden. Voor hoogte liefhebbers is een bezoek aan de 33 meter hoge Bosbergtoren in Appelscha dan weer een absolute aanrader. Hier geniet je niet alleen van een prachtig uitzicht, maar kan je ook de adrenaline door je lijf laten gieren door abseilend terug te keren.

Ook lezen: 5 x Reizen zonder te reizen: de beste reisvlogs op YouTube

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Dit zijn de mooiste duurzame designertassen onder de €750

Volgend artikel

5 x De beste renovatievloggers op YouTube

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.