Over Salut magazine

Stijlvol leven met een positieve impact

Duurzaamheid lijkt soms een ver-van-ons-bed-show, omringd door termen zoals greenwashing, klimaatverandering en groene energie. Het klinkt allemaal ingewikkeld en intimiderend, alsof je je hele levensstijl moet omgooien. Bovendien zijn we tegenwoordig dol op labels plakken, of het nu op merken, producten of onszelf is. BOEM. Zero-waste. BOEM. Eco-warrior.

Het resultaat? Je zus die in paniek raakt omdat ze je heeft uitgenodigd voor een etentje en nu denkt dat ze je nog enkel sla mag voorschotelen. Of je collega die zich schuldig voelt omdat hij een keer een plastic flesje water heeft gebruikt. Beetje overdreven, toch?

Een duurzamer leven hoeft echt geen opgave te zijn. Het hoeft niet duurder, ingewikkelder of minder leuk te zijn. Het is hoog tijd om duurzaamheid te bekijken als iets dat voor iedereen haalbaar is, zonder ingewikkelde regels of veroordelingen.

Salut magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei. Salut magazine wil een positieve impact hebben en jou motiveren om bewuste keuzes te maken die bijdragen aan hun welzijn en de wereld om hen heen.

Redactie Salut magazine

Salut’s is opgericht door Marlous en Cleo en wordt ondersteund door freelance redacteuren Lisa en Delfien. Samen inspireren we jou om duurzame keuzes te maken. Er zijn al heel wat duurzaamheidsplatformen te vinden op het web, maar we misten er een speciaal gericht op vrouwen in Vlaanderen – zonder wijzend vingertje. 

We zullen ons zelf niet zo snel klimaatactivist of eco-warrior noemen, maar proberen wel met een kritische blik naar onszelf en de wereld om ons heen te kijken: hoe kunnen we met kleine stappen de wereld toch een stukje beter maken?

Want: liever een grote groep die zijn best doet, dan een klein clubje dat perfect duurzaam leeft. Ook wij leren nog elke dag bij en veranderen soms van mening omdat er wekelijks nieuwe onderzoeken en inzichten zijn.

Hoofdredactie Salut magazine: Cleo en Marlous

Beeld bovenaan: Kaboompics

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.