Vind je het ook zo lastig om na een lange werkdag nog iets voedzaams op tafel te toveren? Is de keus voor Takeaway of het frituur snel gemaakt? Met dit recept heb je geen excuus meer: deze wok staat binnen 20 minuten op tafel. Je kunt er zoveel groentes aan toevoegen als je wil én je kunt de restjes perfect bewaren als lunch voor de volgende dag.
Snelle vegan wok met kip en pindasaus
We lieten ons inspireren voor dit recept door BOSH!, een zalig platform met heerlijke plantaardige recepten. Bekijk zeker de snelle receptjes in hun reels op Instagram. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees dan verder.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 eetlepels chili-olie (of plantaardige olie met wat chilivlokken)
- 2-3 stengels bosui, in ringetjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, fijngehakt
- 1 pakje vegan kip (bijvoorbeeld de kip van de Vegetarische Slager)
- 2 theelepels pindakaas
- 2 theelepels plantaardige olie
- 1 theelepel hoisin saus
- 1 theelepel sojasaus
- 2 porties ramen noedels
Voor de toppings: koriander, sesamzaadjes, gebakken ui, fijngehakte pinda’s en het sap van een halve limoen.
Zo maak je het
1. Snijd de kip in dunne reepjes, dat helpt de kip gelijkmatig door het gerecht te verdelen en maakt het gemakkelijker om de saus op te nemen. Snijd de bosui in ringetjes en hak de knoflook en gember tot kleine stukken. Zet een pot met water op het vuur voor de noedels. Wanneer het water kookt, kun je de noedels toevoegen en ze klaarmaken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm in een wokpan wat chili-olie (of plantaardige olie met chilivlokken). Bak de kip hierin aan. Voeg dan ongeveer driekwart van de bosui toe (bewaar een beetje voor de garnering van je gerecht), samen met de gember en de knoflook. Laat alles een paar minuten bakken en vergeet niet af en toe goed te roeren.
3. Bereid ondertussen de saus: neem twee volle theelepels pindakaas (met extra crunch, indien gewenst), één volle theelepel hoisinsaus en voeg dan een flinke scheut olijfolie en sojasaus toe. Meng het geheel goed door en proef even: de saus hoort naar een zoet-zoute pindasaus te smaken.
Recept gaat verder onder de foto.
4. Doe de saus in de wokpan en roer alles goed door. Giet ondertussen je noedels af en voeg ze toe aan de wokpan. Wok ze nog even 2-3 minuutjes mee zodat de noedels de saus goed kunnen opnemen.
5. Nu zijn je noedels al klaar! Als het goed is duurde dit niet veel langer dan een kwartiertje ;-). Schep wat noedels in een kom en top af met de pinda’s, sesamzaadjes, gebakken uitjes, koriander, het laatste restje bosui en wat limoensap. Uiteraard kun je hier toppings weglaten of toevoegen, wat jij wil.
Dit is de mega snelle versie. Wil je nog wat extra groente toevoegen? Snijd dan wat (kastanje)champignons in reepjes of voeg bimi of broccoli toe. Wortel, boontjes of paprika passen hier ook goed bij. Zoals eerder vermeld: dit recept is ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken!
Dit recept verscheen eerder op lastdaysofspring.com