Ramen is een typisch Japans gerecht met een Chinese oorsprong: het werd rond het begin van de 20ste eeuw door Chinese immigranten in Japan geïntroduceerd. Ramen bestaat uit noedels die in een heerlijke bouillon worden gedompeld en vervolgens worden bedekt met vlees, vis of groenten. De toevoeging van toppings kent geen grenzen; je kunt ramen dus aan ieders wensen en smaken aanpassen. En daarom gooien wij dumplings in onze ramen.
Veggie ramen met Japanse dumplings
Dit recept komt uit het nieuwe kookboek Ramen, van de Chef het zelf-serie. Wij zijn gek op dumplings, maar hadden nog niet bedacht om ze in de soep te gooien. We hebben het getest en eerlijk: misschien vinden we ze zo nog wel lekkerder dan als losse snack. Probeer dit recept dus zeker zelf.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 g eiernoedels voor ramen
- 2 el sojasaus (shoyu)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 cm verse gember, geraspt
- 4 lente-uien, in dunne ringen
- 1,3 l groentebouillon
- 2 el zonnebloemolie
- 12 gyoza’s met groentevulling
- 2 wortels, julienne gesneden
- 4 handenvol babyspinazie
- 1 el sesamzaadjes
Zo maak je het
1. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de noedels in het water en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de kommen.
2. Doe de sojasaus, knoflook, gember en de helft van de lente-ui in een pan en roerbak 1 minuut. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten op middelhoog vuur koken.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gyoza’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de wortelreepjes 5 minuten in een pan met kokend water. Giet af en zet opzij.
4. Verdeel de bouillon, gyoza’s, wortelreepjes en spinazie over de kommen. Bestrooi met de sesamzaadjes en resterende lente-ui.
Pak er eetstokjes bij en geniet!
Geen zin in soep, wel zin in noedels? Maak dan deze snelle vegan wok.
Chef het zelf – Ramen
Met dit kookboek zit je in een mum van tijd een dampende kop noedelsoep op tafel. Duik de keuken in en maak een traditionele Japanse variant met runderbouillon en gekaramelliseerde spekreepjes of bereid een fantastische vega variant zoals de tofuramen met paddenstoelen.
Voor ieder is er een heerlijk ramenrecept te vinden in dit boek, of je nu een alleseter of vegetariër bent. Kies je noedels, groente, proteïne en toppings en chef het zelf! Vanaf vandaag verkrijgbaar bij je favoriete boekhandel.