/

Schurende dijen zijn verleden tijd met deze tips

1 minuut leestijd

De stijgende temperaturen doen ons goed. Iets minder aangenaam: die schurende bovenbenen.

Eerst even een misverstand de wereld uithelpen: schurende dijen hebben niks te maken met je gewicht. Het heeft te maken met de bouw van je lichaam en iedereen kan er last van hebben. Gelukkig kun je er makkelijk iets tegen doen, waardoor die brandende plekken en bultjes verleden tijd zijn.

01. Draag een short onder je kleedje

Een simpele short of fietsbroek doet wonderen. Onder de meeste kleedjes en rokken valt het niet op en het voelt extra comfortabel bij het fietsen of als je neerploft voor een picknick in het park. Heb je een legging of panty met een gat erin liggen? Knip hem af tot een korter model. Bij sommige materialen kunnen de randjes oprkullen, waardoor je misschien liever iets in de winkel koopt. Er bestaan veel shorts met corrigerende werking. Misschien ligt er zelfs al één in je kledingkast. Kan handig zijn onder een strakke jurk, maar voor je comfort kies je best voor een soepelere stof. Bij het merk Snag Thights vind je anti-‘Chub Rub’ shorts in alle kleuren en maten. Ideaal om je short zo min mogelijk op te laten vallen of er juist een statement mee te maken.

02. Smeer met een anti-wrijvingsproduct

Er bestaan verschillende middeltjes die je op je dijen kunt smeren, sprayen of deppen om het schuren tegen te gaan. Er zijn er producten die speciaal voor dit doel zijn ontwikkeld, zoals Smoovall. Het dunne laagje dat je aanbrengt, voorkomt wrijving en vervelende uitslag of bultjes. Ook voor sporters bestaan er verschillende middeltjes tegen schuren van de huid. Een voordeel: je kan het eenvoudig en opvallend gebruiken als je een korte broek draagt.

Is de nood hoog? Kijk welke huis-tuin-en-keukenmiddelen in je eigen badkamer vindt. Sommige deodorants zorgen voor een net zo effectief laagje. Ook talkpoeder kan wonderen doen.

03. Draag dijenbanden tegen schurende dijen

Liever iets luchtigers dan een short? Dijenbanden draag je precies daar waar het schuurt. Je ziet ze misschien meteen voor je in kant, maar er zijn ook banden in zachte, zomerproef stoffen. Een variant met siliconen strips aan de binnenkant zorgt ervoor dat de banden op hun plek blijven zitten.

Beeld: Kaboompics

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Boeken voor bij het zwembad

Volgend artikel

Kijktip voor YouTube: @MovieswithMary

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.