/

7 tips om je verhuisdozen in te pakken voor een zorgeloze verhuizing

Nieuw huis, nieuw begin. Maar voor het zover is, gaan al je spullen één voor één door je handen om ingepakt te worden. Zo pak je dat aan voor een zorgeloze verhuizing - of toch bijna.

2 minuten
Verhuisdozen inpakken

1. Verhuis geen onnodige spullen mee

‘Does it spark joy?’ vroegen veel mensen in de ban van Marie Kondo zich een paar jaar geleden af. Met een verhuizing in het vooruitzicht is het een goede vraag om jezelf te stellen. Zonde om spullen mee te verhuizen die je niet gebruikt of die je niet blij maken. Geef spullen door aan mensen die er wel blij van worden of breng ze naar de kringwinkel. Zet spullen die nog wat waard zijn eventueel op Vinted of 2dehands.be. Als je geluk hebt, brengt het nog wat extra’s op voor je verhuizing (of om zelf nieuwe parels op Vinted te scoren).

2. Verzamel genoeg verhuisdozen

Verhuisdozen kopen kan, maar er zijn genoeg manieren om aan gratis dozen te komen.

  • Vraag eens rond bij vrienden, familie of op social media. Misschien is er recent iemand verhuisd die zijn of haar dozen best even kan missen.
  • Vraag bij de supermarkt om bananendozen. Gratis, stevig, handig. Na je verhuizing breng je ze gewoon terug om een volgende verhuizer blij te maken.
  • Check 2dehands.be, wellicht vind je in de buurt een stapel verhuisdozen, gratis of voor een prikkie.

Door zoveel mogelijk dezelfde verhuisdozen te gebruiken, maak je stapelen makkelijker.

3. Pak per ruimte in

Geef de ruimtes in je nieuwe huis een naam of kleur en label alle dozen. Zo kunnen je verhuizers en jij de dozen voor de keuken meteen in de keuken zetten. Zet eventueel nog wat extra informatie op de doos, zodat je precies weet waarin zit. Heb je graag nog meer overzicht, nummer de dozen en hou een document bij met wat er in welke doos zit. Vooral handig als je er niet direct aan toekomt om alle dozen meteen uit te pakken.

Hou bij het inpakken wel rekening met het gewicht. Een grote doos vol boeken is niet te tillen. Vul de doos liever aan met wat lichte spullen.

4. Bescherm je breekbare spullen

Het zou jammer zijn als je favoriete servies tijdens de verhuis sneuvelt. Om breekbare spullen te beschermen, kun je spullen gebruiken die je al in huis hebt, die moeten immers allemaal verhuizen. Verzamel al je handdoeken, washandjes, plaids en pluizige badjassen om om je breekbare spullen te wikkelen. Sokken zijn ideaal om longdrinkglazen mee in te pakken.

5. Maak een aparte doos met spullen die je direct nodig hebt

Nog handiger dan een doos: gebruik een rugzak of kleine koffer. Zo vind je je paspoort, opladers en laptop in een oogopslag terug in de verhuischaos.

6. Pak kleding in in vuilniszakken

Heb je kleedjes, blouses of jassen op hangers? Bind een paar hangers bij elkaar en doe er een vuilniszak overheen. Het werkt het best om een klein gaatje in de onderkant te maken en daar de kapstokken doorheen te halen.

7. Vraag om hulp – het kost je alleen een maaltijd voor je verhuizers

Is je vriendin een ster in het indelen van je nieuwe keuken en je sportmaatje ijzersterk? Vraag ze om hulp. Zorg voor een goede voorbereiding en geef iedereen op de grote dag een duidelijke taak. Zo lopen je helpers elkaar niet in de weg en loopt je verhuis op rolletjes. Eindig de dag met friet van het frietkot in je nieuwe buurt. Heb je die ook meteen getest.

Toch een verhuisfirma nodig? Schakel ze alleen in voor de lastigste en meest kwetsbare items – of degene die alleen met de ladderlift buiten raken.

Foto: Karolina Grabowska

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Zo hou je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast

Volgend artikel

4 x designevenementen die je niet wilt missen

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.