/

Van ghostende droomvrouw tot nieuwe collega

Laura's onverwachte ontmoeting met een oude vlam op het werk zorgt voor vuurwerk. Wat zal er gebeuren wanneer hun paden opnieuw kruisen?

1 minuut leestijd

Onhandige ontmoetingen met oude vlammen, pijnlijke vergaderblunders en onduidelijke dresscodes op de bruiloft van de baas. In deze rubriek: sociaal ongemak op de werkvloer om van te genieten, uiteraard omdat iemand anders het meemaakt. Dit is het verhaal van Elisa, ze komt een oude date tegen op het werk. Hij bombardeerde haar met liefde, zij ghoste hem.

“Ik loop het kantoor binnen, klaar voor een nieuwe werkdag. Ik haal mijn gebruikelijke double shot latté, begroet mijn collega’s en installeer me aan mijn bureau. Terwijl ik inlog komt mijn baas naar ons werkeiland met een groepje onbekende mensen. Ze zien er energiek uit. Geen klanten, het zijn nieuwe collega’s. Als ze dichterbij komen, herken ik een van hen. Een oude vlam van twee jaar geleden. Een korte relatie die (door mij) niet netjes eindigde.

36-urige date

Onze eerste date was direct vuurwerk. De date duurde onverwachts 36 uur. We hadden alles: gemeenschappelijke interesses, dezelfde muzieksmaak, een hekel aan kikkererwten. De chemie zat goed. De seks was goed. Maar toen ging het allemaal bergafwaarts. Hij belde zijn tante een half uur tijdens onze tweede date (bij hem thuis, op speaker, terwijl hij kookte). En op onze derde date gaf hij overdonderend aan dat ik zijn droomvrouw ben. Dat klinkt lief, maar het was vooral teveel en te snel.

Hij belde zijn tante een half uur tijdens onze tweede date.

Voor onze vierde date vroeg hij me mee kamperen met zijn 4 zussen (en partners en kinderen). Daar was ik nog niet klaar voor, te intens naar mijn zin. En in plaats van eerlijk te zijn over mijn gevoelens, liet ik langzaam het contact tussen ons vervagen. Ik weet het, het was niet de beste aanpak, maar ik kon dit gewoon niet aan. Hij bleef nog twee weken berichtjes sturen, wankelend tussen vurig en wanhopig.

Verleiding weerstaan

En nu stond hij daar, voor me op het werk, mij aankijkend zoals voorheen. Dezelfde intensiteit, dezelfde vonk. Zijn chocoladebruine ogen en zijn charmante houding herinnerde me eraan waarom we weken om elkaar heen draaiden. Ik voelde mij al rood worden door de herinneringen aan zijn fantastische toespelingen en aanrakingen.

Ik slaagde erin kalm te blijven en vriendelijk te glimlachen naar de groep nieuwe collega’s. Hij beantwoorde mijn blik met een ondeugende glimlach, duidelijk niet gekwetst en precies zin in een nieuw avontuur. Verleidelijk, maar ik waag me er niet opnieuw aan. Ik weet alvast wie ik niet in mijn volgend projectteam zet om drama te voorkomen.”

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

De lekkerste boter voor de apéro

Volgend artikel

Recept: zomerse salade met rode biet

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.