5 plekken om te wandelen tussen de paarse heide

De zomer loopt ten einde en dat is het moment om erop uit te trekken en te genieten van de heide in bloei.

1 minuut leestijd

Kom in je eentje tot rust in de natuur of trek eropuit met vrienden. Dit zijn 5 natuurgebieden waar je de paarse heide nu ontdekt.

01. Mechelse heide

Geniet van de paarse natuurpracht bij de Mechelse Heide in Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt hier 7 wandellussen tussen de 3,1 en 8,6 kilometer.

Misschien heb je al eens gehoord van Fietsen door de Bomen en Fietsen door het water? Toeristische trekpleisters, maar stiekem toch leuk om een keer te doen. Je kunt nu ook Fietsen door de Heide. Dit is het moment. Via een houten fietsbrug kom je terecht bij een panoramisch uitzicht.

02. Kalmthoutse heide

De Kalmthoutse heide is een prachtig natuurgebied in het Belgisch-Nederlands grensgebied. Er zijn verschillende uitgestippelde wandelroutes. Laat die gsm met gps dus maar in je tas zitten en geniet van het schone uitzicht. Bewaar die wandeling niet per se tot het weekend of tot je verlof hebt. De dagen zijn nu nog net lang genoeg om de drukke werkdag achter je te laten in de natuur. Vanuit Antwerpen reis je makkelijk met de trein naar de Kalmthoutse heide.

03. Averbode Bos en Heide

Start bij de Abdij van Averbode voor een wandeling die er in deze tijd van het jaar extra kleurrijk bij ligt. De naam verklapt al dat je hier naast heide ook bos vindt. De ideale omgeving voor een mooie nazomerwandeling. Fijne bijkomstigheid: in de zomermaanden puf je na je wandeling uit met een ijsje aan de Lekdreef.

04. De Liereman

Wandelschoenen aan en gaan, dit keer naar Landschap de Liereman tussen Oud-Turnhout en Arendonk. Vertrek bij het bezoekerscentrum met een van de routes van Natuurpunt of stippel zelf je route uit. Je vindt hier onder andere vlonderpaden en je kunt er vogels kijken.

05. De Groote Heide

Ontdek de Groote Heide met haar paarse gloed, het gebied ligt verspreid over zeven gemeenten in Nederland en België. Aan de Belgische zijde vind je de heide bij Het Hageven – De Plateaux in de buurt van Pelt. Stippel hier je route uit. Neem een lunch mee en laat je betoveren door de paarse deken die over de natuur ligt.

Foto: Pexels / Roy Post

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

Betoverend Heidelberg: een verrassende citytrip in Duitsland

Volgend artikel

Een structured wall art maken: zo doe je dat

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.