/

Wat te doen met ecocheques?

Een hotel boeken, planten kopen en meer ideeën.

1 minuut leestijd

Loopt het saldo van je ecocheques op en heb je geen idee waar je ze dit jaar aan uitgeeft? Wij hebben een aantal ideeën voor je.

1. Boek een hotel met ecocheques

Green Key is een label voor ecologische B&B’s, hotels, vakantieparken en campings. Er zijn in totaal zo’n 250 groene accommodaties aangesloten. Een klein deel daarvan kun je met je ecocheques betalen. Via de zoekfunctie kun je jouw aanbieder selecteren en daar rolt een mooi aanbod uit.

2. Reis België door met de trein

Een dagje weg met de trein? Kan! Je moet wel even in de rij staan bij het loket voor je treinkaartje, want bij de automaten is betalen met je ecocheques geen optie.

3. Duurzame dingen voor in en om het huis

Investeer je saldo in het duurzamer maken van je huis. Bij bijvoorbeeld Gamma of Brico kan je je ecocheques gebruiken voor een deel van het duurzame assortiment. Isolatie, ledlampen een zuinige douchekop, een regenton… De mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Een elektronisch apparaat met A-label

Toe aan een nieuwe koelkast of een ventilator? Let even op het label. Als het A+(+) heeft, kun je afrekenen met je ecocheques. Vergeet niet om van tevoren even de voorwaarden van de webshop of winkel te checken, soms worden ze alleen in de winkel aanvaard en ook het assortiment waar je je ecocheques aan uit mag geven verschilt.

5. Groen in huis: planten

Fleur je huis of tuin op met planten. Tip: sommige bloemisten accepteren ecocheques ook voor een mooie bos bloemen. Een mooi cadeau aan jezelf!

6. Duurzame kleding

Bij verschillende winkels kun je je ecocheques uitgeven aan duurzame merken, bij Juttu of Supergoods bijvoorbeeld.

Lees ook: Hoe je met kleine aanpassingen je garderobe duurzamer maakt

7. Tweedehands pareltjes

Snuffel eens bij de Kringwinkel naar verborgen schatten. Je rekent ze daarna gewoon af met je cheques.

8. Een fiets of fietsaccessoires

Een (elektrische) fiets, een nieuw slot, fietslampjes, je kan ze betalen met je ecocheques. Bij Decathlon zijn ze ook geldig op het fietsassortiment.

9. Van alles voor je kampeervakantie

Een powerbank op zonne-energie of een activitytracker: bij A.S. Adventure hebben ze genoeg ideeën!

10. Biologische voeding

Bij verschillende biologische winkels kun je je boodschappen betalen met ecocheques.

Wat andere ideeën: herbruikbare luiers, houten speelgoed, een SodaStream, een bijenhotel, voedingsupplementen of de huur van een deelauto.

Check zeker ook de website van de aanbieder van je ecocheques om te controleren waar ze geldig zijn. In veel winkels gelden ze niet op het hele assortiment. Bekijk dus best voor je een aankoop doet wat de exacte voorwaarden zijn. Waar ga jij je ecocheques aan uitgeven?

Beeld: ready made

Redactie

Salut Magazine is hét platform dat vrouwen in Vlaanderen inspireert, informeert en verbindt op het gebied van lifestyle, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Vorig artikel

20 date ideeën voor de herfst

Volgend artikel

5 cabins in de Ardennen om van de herfst te genieten

Laatste van Blog

withemes on instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.